Ξεχωριστό είναι το σημερινό πρώτο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως ανέφερε ο νέος πρωθυπουργός στην εισαγωγική του ομιλία, το σημερινό θα είναι το πρώτο και το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο με κάμερες.

«Σας συγχαίρω και σας εύχομαι καλή επιτυχία. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να αλλάξουμε την Ελλάδα. Με το πρόγραμμά μας  να αλλάξουμε την εικόνα της χώρας. Να ενώσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες κάτω από το όραμα της προκοπής και να αποδείξουμε στην πράξη ότι είμαστε έτοιμοι», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η πρώτη μας συνάντηση θα είναι πανηγυρική και θα αποτελέσει εξαίρεση. Θα είναι το πρώτο και τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο με κάμερες. Τα υπόλοιπα συμβούλια θα γίνουν στο Μαξίμου και όχι στη Βουλή. Θα συζητάμε ελεύθερα, χωρίς κάμερες και μικρόφωνα, γιατί αποτελούν ευκαιρία για συντονισμό και δράση και όχι για εντυπώσεις», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι «μας περιμένει όλους πολύ σκληρή δουλειά». Συμπλήρωσε πως «ζητήσαμε ισχυρή εντολή, οι πολίτες μάς της έδωσαν απλόχερα. Τώρα ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις Ελληνίδες και Έλληνες κάτω από ένα όραμα ευημερίας και προκοπής. Η δουλειά έχει ξεκινήσει».

«Μέσα σε λίγες ημέρες δρομολογούμε δράσεις που άλλοι χρειάστηκαν μήνες και μήνες για να υλοποιήσουν. Εμπειρότεροι και νεότεροι βρισκόμαστε στο ίδιο τραπέζι. Πολιτικοί και τεχνοκρατες σε μια δημιουργική σύνθεση», υπογράμμισε.