Έκκληση προς τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές της Κυριακής απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.

«Μπορεί η συμμετοχή στην κάλπη να συνδυαστεί με τις παραλίες, οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 7 το βράδυ» είπε τονίζοντας πως οι εκλογές αυτές  έχουν την ιδιαιτερότητα ότι για πρώτη φορά γίνονται κατακαλόκαιρο, «αλλά είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες να πάνε να ψηφίσουν».

Χαρακτήρισε τις εκλογές ιδιαίτερα κρίσιμες, εξηγώντας πως «η απόφαση είναι αν θα κλείσει οριστικά ένας δεκαετής κύκλος κρίσης και θα φύγουμε με όραμα στο μέλλον ή εάν θα συνεχίσουμε στην παρακμή και την υπερφορολόγηση».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο ναυάγιο του ντιμπέιτ, υπενθυμίζοντας πως είχε συμφωνηθεί για την 1η Ιουλίου και στη συνέχεια άλλαξε την ημερομηνία ο πρωθυπουργός «επειδή θα ήταν στις Βρυξέλλες». Ήταν όμως ήταν σε κομματική συγκέντρωση στο Ηράκλειο, παρατώντας τη Σύνοδο Κορυφής και παραχωρώντας το δικαίωμα ψήφου στον Ισπανό πρωθυπουργό, πρόσθεσε.

«Ο κ. Τσίπρας τορπίλισε το ντιμπέιτ γιατί δεν ήθελε να κάνει συζήτηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς» κατέληξε.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως καλώς έκανε και έσπασε το εμπάργκο, προσθέτοντας πως εμφανίστηκε «αμετανόητος και αδιόρθωτος, ψάχνει μια αρένα, ένα γήπεδο να τσακωθεί, να “πλακωθεί”, όταν του το στερήσει κανείς αυτό δεν έχει να πει τίποτα».

Το πιο αστείοι που ακούστηκε είναι ότι έφτασε εν μέσω μιας μεγάλης κρίσης στο συντονιστικό με το κινητό κλειστό, είπε ο κ. Μητσοτάκης για τον πρωθυπουργό, αναφερόμενος σε όσα για τη διαχείριση της τραγωδίας στο Μάτι.

«Ο χαρακτήρας του ανθρώπου φαίνεται περισσότερο στην ήττα παρά στη νίκη, τον άκουσα χθες από την Πάτρα να απευθύνεται στους ψηφοφόρους του παλιού ΠΑΣΟΚ και να τους λέει “μην ψηφίσετε τον γιο του αποστάτη”. Το 1965 δεν υπήρχα ούτε ως ιδέα στον οικογενειακό μας προγραμματισμό, γεννήθηκα το 1968 και ήμουν κι ένα “ατύχημα”, δεν προβλεπόταν τέταρτο παιδί στην οικογένειά μας» είπε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού από την αχαϊκή πρωτεύουσα.

«Την Κυριακή είναι οι εκλογές, η Δευτέρα είναι μια καινούρια μέρα για την πατρίδα μας και όλοι θα πρέπει να συμβιβαστούν με το αποτέλεσμά της» τόνισε.