Την μεταφορά των κεντρικών γραφείων Νότιας Ευρώπης της εταιρείας λογισμικού επιχειρησιακών εφαρμογών SAP, στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού κολοσσού, μετά την σημερινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Jim Hagemann Snabe χαρακτήρισε πολύ παραγωγική τη συνομιλία που είχε με τον κ. Σαμαρά, τονίζοντας πως στόχος της εταιρείας του είναι να στηρίξει την ανάπτυξη στην Ελλάδα, κάτι που αποτελεί – όπως σημείωσε – και την ατζέντα της ελληνικής κυβέρνησης.

«Θα επενδύσουμε στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Hagemann, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από την πρόοδο που σημειώνεται στην χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό εξετάστηκαν τρόποι συνεργασίας με στόχο τη μείωση της ανεργίας και την ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, με τον κ. Hagemann να δεσμεύεται πως θα στηρίξει πρωτοβουλίες νέων επιχειρηματιών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Hagemann

«Σας ευχαριστώ πολύ. Είχαμε μία πολύ παραγωγική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Πρέπει να σας πω, προσωπικά, ότι είμαι εντυπωσιασμένος με την πρόοδο που σημειώνει η Ελλάδα.

Όντας ο μεγαλύτερος παγκόσμιος προμηθευτής λογισμικού, βρισκόμαστε εδώ, για να επιταχύνουμε τη διαδικασία της αύξησης της καινοτομίας και της ανάπτυξης, διότι αυτό είναι πραγματικά η ατζέντα για το μέλλον της Ελλάδας. Βλέπουμε μια αγορά με πολλούς ευφυείς ανθρώπους, βλέπουμε μια αγορά όπου το λογισμικό θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο και είμαστε εδώ να επενδύσουμε και να επιταχύνουμε τη διαδικασία.

Μεταφέραμε τα κεντρικά γραφεία Νοτίου Ευρώπης της εταιρείας στην Αθήνα, για να επικεντρωθούμε σε αυτή την αγορά και σήμερα μιλήσαμε πώς θα μπορούσαμε να λύσουμε το πρόβλημα της ανεργίας εκπαιδεύοντας νέους ανθρώπους. Μιλήσαμε για το πώς μπορούμε να εμπνεύσουμε τις μικρές νεοφυείς επιχειρήσεις να ενισχύσουν την τεχνολογία μας και να οδηγήσουν στην ανάπτυξη της καινοτομίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Πολύ παραγωγική συνάντηση. Σας ευχαριστώ πολύ».