«Όργανο της μνημονιακής πολιτικής της Μέρκελ» χαρακτήρισε τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή της εθνικής Ελλάδος, κ. Ότο Ρεχαγκελ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο κ. Νότης Μαριάς εκτίμησε, μάλιστα, ότι ότι ο άνθρωπος που οδήγησε τη χώρα μας στην κατάκτηση του Euro 2004, μετά τον τον διορισμό του ως επίτιμου πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, «κινδυνεύει να δεχθεί… κόκκινη κάρτα» από τους Έλληνες.

Παράλληλα ο κ. Μαριάς μίλησε για υπονόμευση του τραπεζικού συστήματος της Ε.Ε., αναφερόμενος στον επικεφαλής του Eurogroup, κ. Νταισελμπλουμ και με αφορμή τιςς δηλώσεις του περί πιθανής συνέχειας του μοντέλου που εφαρμόστηκε στην Κύπρο και σε άλλες χώρες, τις οποίες και ανασκεύασε στη συνέχεια.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, άφησε υπαινιγμούς για πιθανή σκόπιμη παρέμβαση που προκάλεσε αναταραχή στα χρηματιστήρια και ανέφερε ότι «οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup κ. Ντάισελμπλουμ με τις οποίες άνοιξε τον δρόμο για “κούρεμα” των τραπεζικών καταθέσεων, ανά την Ευρώπη, υπονόμευσαν ανεπιστρεπτί τη σταθερότητα και ασφάλεια του τραπεζικού συστήματος στις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία στα διάφορα “κοράκια” να κερδοσκοπήσουν ασύστολα ανά τα χρηματιστήρια της Ευρώπης». Και διερωτήθηκε με νόημα: «Τυχαίο;…».