Ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξή του στο STAR ρωτήθηκε φυσικά και για τα ελληνοτουρκικά και ήταν ξεκάθαρος και κατηγορηματικός: «Την Ελλάδα δεν την απειλεί κανείς! Τελεία και παύλα»! Και συνέχισε: «Και είδατε, ήρθε το Γιαβούζ και κατευθύνθηκε προς τα κάτω. Ούτε σκέφτηκαν να σταματήσουν στο Καστελόριζο, ούτε τους πέρασε από το μυαλό».

«Σήμερα έχουμε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίζει τις θέσεις μας απέναντι στην προκλητικότητας της Τουρκίας, έχουμε όλο το διεθνή παράγοντα να μας υποστηρίζει. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τουρκικά μαχητικά να επιτηρούν τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας και να έχουμε το μυαλό μας και στα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο και στα τουρκικά μαχητικά στα βόρεια σύνορά μας, αλλά τα ελληνικά τα πολεμικά αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας είναι στα Σκόπια, άρα όλα αυτά που κάναμε όλο αυτό το διάστημα έχουν δώσει τη δυνατότητα σήμερα η Ελλάδα να είναι αυτοδύναμη, η Ελλάδα να είναι ισχυρή», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στον Ερντογάν, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Η Τουρκία σήμερα κάνει σπασμωδικές κινήσεις και αυτές οι κινήσεις που κάνει η Τουρκία δεν είναι ένδειξη ισχύος. Είναι ένδειξη της αδυναμίας της. Ο Ερντογάν μετά από πάρα πολλά χρόνια αδιαφιλονίκητης, αδιαμφισβήτητης ηγετικής παρουσίας στην Τουρκία απειλείται εσωτερικά. Η ήττα του στις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, ήταν η πρώτη του μεγάλη ήττα μετά από 15 χρόνια, ήταν το πρώτο πολιτικό πλήγμα. Ταυτόχρονα βρίσκεται μπροστά σε ένα πολύ μεγάλο δίλημμα.

Σε ένα μεγάλο δίλημμα για το αν θα πάρει τους S-400 και άρα θα δώσει το σήμα ότι απομακρύνεται από τη δύση και πηγαίνει προς τον Άξονα με τη Ρωσία και το Ιράν, ή θα κάνει πίσω, είναι ένα πολύ μεγάλο δίλημμα για τον Ερντογάν αυτό.Και ταυτόχρονα όλα όσα κάναμε στην ανατολική Μεσόγειο, που έχουμε τις τριμερείς συνεργασίες Ελλάδας – Κύπρος – Ισραήλ (δεν το είχαμε πριν) Ελλάδα – Κύπρος – Αίγυπτος (δεν το είχαμε πριν), EastMed προχωράμε ένα μεγάλο project ενεργειακό, το οποίο θα αλλάξει τη γεωγραφία της περιοχή».