Να ακυρωθεί η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο ζητούν οι ευρωβουλευτές υποστηρίζοντας πως η απόφαση να συμπεριληφθούν και οι μικροκαταθέτες στην εφάπαξ φορολόγηση υπονομεύει την εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη.

«Τι πήγε λάθος στο Eurogroup το βράδυ της Παρασκευής» αναρωτήθηκε η Κόριεν Βόρτμαν-Κουλ του ΕΛΚ, της μεγαλύτερης ομάδας στο σώμα και πρόσθεσε: «πώς είναι δυνατόν αίφνης να μην προστατεύονται οι μικρές καταθέσεις κι οι μικροκαταθέτες;».

«Θα πρέπει να ανατρέψουμε την απόφαση του Eurogroup. Να πούμε ότι απλώς δεν υπάρχει», δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της Ομάδος των Φιλελευθέρων στο Ευρωκοινοβούλιο Γκι Φέρχοφσταντ. Την ίδια στιγμή, η ευρωβουλευτίνα των Πρασίνων Ρεμπέκα Χαρμς υποστήριξε πως η «καταστροφική» αυτή απόφαση θα πρέπει να διορθωθεί πάραυτα.

Ο δε επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Ομάδος Χάνες Σβόμποντα επεσήμανε πως θα ήταν ένα δείγμα «πλήρους ανικανότητας» να συμπεριληφθούν και οι μικροκαταθέτες στην καταβολή του φόρου αυτού και πρόσθεσε πως «είναι σκανδαλώδες να τάσσονται οι υπουργοί Οικονομικών στο πλευρό των τραπεζιτών και όχι στο πλευρό των πολιτών».