Για ανύπαρκτη και άπραγη συγκυβέρνηση που παρακολουθεί την καταπάτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων κάνει λόγο η Χρυσή Αυγή, με αφορμή το τουρκικό σκάφος που κάνει ωκεανογραφικές έρευνες στο Καστελόριζο.

Το κόμμα επισημαίνει ότι το σκάφος το επιβλέπουν μόνο οι γλάροι και απαιτεί επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια και εκμετάλλευση των ελληνικών υδρογονανθράκων προς όφελος του ελληνικού λαού.

«Παντελώς ανύπαρκτη, άπραγη και άθλια η συγκυβέρνηση των Αθηνών παρακολουθεί την καταπάτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Τουρκικό ερευνητικό σκάφος βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στο Καστελόριζο και το επιβλέπουν μόνο οι γλάροι. Ο Σαμαράς έχει υποταχθεί 100% στον τουρκικό επεκτατισμό και παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με τον ελληνικό ορυκτό πλούτο. Όλα τα κόμματα του δήθεν “κοινοβουλευτικού τόξου” και όλα τα τσοντοκάναλα σιωπούν. Η Χρυσή Αυγή απαιτεί άμεση υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων έναντι κάθε απειλής. Επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια και εκμετάλλευση των ελληνικών υδρογονανθράκων προς όφελος του ελληνικού λαού» αναφέρεται στην ανακοίνωση.