Βαρουφάκης: Θέλει αρετή και τόλμη η ευημερία του λαού μας

«Το ΜέΡΑ 25 αυτό θα εκφράσει με προγραμματικό λόγο, με την υπεύθυνη ανυπακοή»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:36
22/06/2019
Βαρουφάκης: Θέλει αρετή και τόλμη η ευημερία του λαού μας
36
loading

Για τις θέσεις του κόμματος ΜέΡΑ 25 απέναντι στο «μνημονιακό τόξο», όπως το χαρακτήρισε, μίλησε σήμερα στην Κέρκυρα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, ο γραμματέας του «ΜέΡΑ 25», Γιάννης Βαρουφάκης, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξήγησε τον βασικό λόγο που θέλει το «ΜέΡΑ 25» να βρίσκεται στο ελληνικό κοινοβούλιο.

«Ο λόγος που θέλουμε να μπούμε στη Βουλή είναι γιατί κρίνουμε πως τίποτα δεν εξαθλιώνει ψυχικά και σωματικά ένα λαό περισσότερο από την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει εναλλακτική σε μια πορεία που ξέρει ότι τον γονατίζει. Αυτή είναι η κατάσταση της Ελλάδας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Εμείς θέλουμε καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις, σχέδιο νόμου, για τα "κόκκινα δάνεια", για τη δημόσια περιουσία, να τους δείξουμε ότι υπάρχει εναλλακτική, ότι δεν είμαστε καταδικασμένοι, είτε να λέμε "ναι" σε όλα στην τρόικα ή απλά να διαδηλώνουμε στους δρόμους με συνθήματα τα οποία στερούνται προγραμματικής βάσης» απάντησε, μεταξύ άλλων, σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βαρουφάκης.

Απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους του «μνημονιακού τόξου», όπως τους χαρακτήρισε, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως «πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία», ενώ διευκρίνισε ότι το ΜέΡΑ 25 δεν θέλει το Grexit, αλλά θεωρεί πως το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί στην Ελλάδα είναι ότι έχουνε φύγει όλοι οι νέοι. «Εμείς θεωρούμε ότι η ερημοποίηση της χώρας, το "φευγιό" των παιδιών μας εντός του ευρώ, είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να μας συμβεί. Δεν θέλουμε το Grexit, έχουμε χάσει πολλούς φίλους στην Αριστερά γιατί δεν το προτείνουμε, αλλά θεωρούμε ότι να έχουνε φύγει όλοι οι νέοι, είναι το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί στην Ελλάδα. Θέλει αρετή και τόλμη η ευημερία του λαού μας. Το ΜέΡΑ 25 αυτό θα εκφράσει με προγραμματικό λόγο, με την υπεύθυνη ανυπακοή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, όπου σταθούμε και όπου βρεθούμε», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Την ίδια ώρα, στρέφοντας τα βέλη του προς τη Νέα Δημοκρατία και τη «νέα κυβέρνηση», όπως είπε, που θα προκύψει μετά τις εθνικές εκλογές, ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, τη χαρακτήρισε ως «παρασιτική ολιγαρχία που θα χτίσει πάνω στο 4ο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ».«Πολύ σύντομα θα έχουμε μία νέα κυβέρνηση, είναι ξεκάθαρο τι κυβέρνηση θα είναι αυτή. Θα είναι μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με μία συγκεκριμένη ηγεσία της ΝΔ, η οποία θα στραφεί με τις πολιτικές της εναντίον της πλειοψηφίας αυτών που θα την ψηφίσουν. Είναι μία ρεβανσιστική φατρία στη Νέα Δημοκρατία, που ηγείται αυτή τη στιγμή, που θέλει να χτίσει μία παρασιτική, παλαιοκρατική ολιγαρχία, πάνω στα θεμέλια του 4ου Μνημονίου που "έστρωσε' ο ΣΥΡΙΖΑ .Το ΜέΡΑ 25 έχει κηρύξει ένα μονο-μέτωπο ανένδοτο αγώνα αντίστασης απέναντι σε αυτή την παρασιτική ολιγαρχία που η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη θα χτίσει πάνω στο 4ο Μνημόνιο του κ. Τσίπρα. Οι υπόλοιπες δυνάμεις δε μας αφορούν» ανέφερε.

Παράλληλα, απευθυνόμενος και στους «συντρόφους-φίλους στο ΣΥΡΙΖΑ», όπως τους αποκάλεσε, ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε ότι «η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμένη», ενώ συνέστησε «να μην πυροβολούν τον ταχυδρόμο». «Μετά τις ευρωεκλογές κάποιοι φίλοι-σύντροφοι από το ΣΥΡΙΖΑ στεναχωρήθηκαν όταν είπα ότι η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμένη. Σύντροφοι, μην πυροβολείτε τον ταχυδρόμο», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Η ψήφος είναι χαμένη για τρεις λόγους. Πρώτον, αν εμείς θα κλείναμε σήμερα το ΜέΡΑ 25 και λέγαμε όλοι, ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ, για να μην βγει ο κ. Μητσοτάκης, δεν θα κάναμε τη διαφορά, γιατί η διαφορά είναι 10%, εμείς είμαστε κόμμα του 3% και έτσι δεν θα δούλευε. Και δεν θα δούλευε γιατί κάθε μνημόνιο τρώει έναν πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας πέρασε δύο μνημόνια, το 3ο και το 4ο, τι περίμενε, ότι θα ξεπεράσει το χρυσό κανόνα αυτό της μνημονιακής Ελλάδας; Ο δεύτερος λόγος είναι ότι για να ψαλιδιστεί η αυτοδυναμία του κου Μητσοτάκη, είναι να μπει το ΜέΡΑ 25 στη Βουλή. Όποτε όποιος δεν θέλει αυτοδυναμία της ΝΔ, πρέπει να ψηφίσει ΜέΡΑ 25. Τρίτον, οι βουλευτές, οι σύντροφοί μας του ΣΥΡΙΖΑ, τι θα λένε στη Βουλή από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Τι θα λένε στους υπουργούς της ΝΔ; Θέλω πίσω το ΕΚΑΣ, τα τρένα, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, γιατί μας έχεις αυτά τα "ματωμένα" πλεονάσματα της λιτότητας; Θα γυρνάνε εύλογα οι υπουργοί της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης και θα λένε: "μα, εσείς τα κάνατε". Με άλλα λόγια, το ΜέΡΑ 25 είναι το μοναδικό μέτωπο που μπορεί να δώσει τον αγώνα, εναντίον της νέας παρασιτικής ολιγαρχίας της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς δεν αντιδικούμε με κανέναν με τον οποίο έχουμε συμπορευτεί έστω και μια στιγμή. Είτε έγινε μνημονιακός, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε παρέμεινε αντιμνημονιακός εκτός Βουλής. Εμείς τους αγκαλιάζουμε όλους και προβάλουμε τον προγραμματικό μας λόγο, το "όχι" του Ιουλίου του 2015 θα εκπροσωπηθεί στη Βουλή μέσα από το ΜέΡΑ 25.

Είμαστε το μοναδικό κόμμα πέραν από το μνημόνιο, έχουμε οικολογική πολιτική, επενδυτική, είμαστε οι μόνοι που ερχόμαστε σε ρήξη με τους υδρογονάνθρακες, με τις εξορύξεις, με τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου, είμαστε το μοναδικό "πράσινο" κόμμα στην Ελλάδα, είμαστε το μοναδικό αντιμνημονιακό κόμμα στην Ελλάδα, είμαστε το μοναδικό κόμμα το οποίο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον κ. Μητσοτάκη, όχι μόνο ψαλιδίζοντας την αυτοδυναμία του, αλλά ταυτόχρονα, καταθέτοντας σχέδιο νόμου. Εν τέλει η 7η Ιουλίου δίνει στον ελληνικό λαό ίσως την τελευταία του ευκαιρία, να βάλει τέλος στη διαδικασία ερημοποίησης στη χώρα. Είμαστε ριζοσπαστικά ευρωπαϊστές, είμαστε ριζοσπαστικά ανθρωπιστές» είπε, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Βαρουφάκης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

36
σχόλια
 1. avatar DEMIAN

  Μαζι σου Βαρουφακη!!!! Για τη ρεαλιστικη ανυπακοη, για να ξαναβρουμε τη χαμενη μας κυριαρχια και αξιοπρεπεια!!!!! Θελει αρετη και τολμη η ελευθερια πραγματι, οι Ελληνες δεν ξερω εαν πραγματι θελουν ελευθερια η μονιμη επιτροπεια και καταστροφη για να εξασφαλισουν ενα ρουσφετακι... Θα φανει στην επερχομενη ψηφο εαν ακομα τρωμε κουτοχορτο με τη σεσουλα, για την δηθεν αναπτυξη, τις δηθεν επενδυσεις και τις δηθεν ψευτουποσχεσεις... Ειμαστε μια κατεστραμμενη χωρα, που μονο ανεξαρτητη μπορει να ξανασηκωθει ορθια....

 2. avatar σιντι

  Αυτον παλι γιατι να τον ψηφισουμε για να μας βγαλει απο την Ευρωπη με τα ψηλα ρεβερ

 3. avatar Συμφωνώ και συμπληρώνω πως

  θέλει θράσος και αναίδεια για να το παίζεις αθώα περιστερά για όσα έπραξες ως υπουργός και να τολμάς να ζητάς και την ψήφο του λαού. Αλλά θέλει και απύθμενη βλακεία από τους ψηφοφόρους που θα σε ψηφίσουν.

 4. avatar Σμπροξε σμπροξε

  Επανερχομαι λογω λαθους και λεω λοιπον,μεχρι τωρα βλεπω ισοπαλια μεταξυ αρνητικων θετικων για τα 25 μερονυχτα του γιανημας με ενα ν,Σμπροχτε Σμπροχτε τον ,τι μαζοχες θαμαστε χωρις δημιουργικη ασαφεια.

 5. avatar Σμπροξε σμπροξε

  Κατι τρεχει ,κατι τρεχει .
  Ρε τι γινεται εδω ,με μας τους σχολιαστες; Αν κρινω ξαπο την ισοπαλια μεχρι

 6. avatar Άννα Α

  Σε είδαμε και σένα. Υποκριτης είσαι

 7. avatar ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ

  Τζωρτζ Σόρος-Μπαρουφάκης-ΜΚΟ-Gay pride........

 8. avatar Καληνύχτα

  Πόσο; μα πόσο; ουφακη είσαι....;;;;;

 9. avatar petmath

  μεγαλο μερος του συριζα βλεποντας να ερχεται συντριβη στρεφονται στον μπαρουφακη

 10. avatar Καλα ρε

  Θελει αρετη και τολμη η ευημερια του λαου μας.
  Καλα ρε απο ποια σκοπια το λες,δικος σου ειναι ο λαος ; Εσυ εισαι λαος; Γιατι εσυ αν δεν κανω ,που δεν κανω,λαθος ευημερεις.Για δες ρε καποιοι που κοπτονται για την ευημερια μας!
  Φθανει ρε β(μπ) αρουφακη ,αρκετη αρετη και τολμη επεδειξες στο τομαρι μας.

 11. avatar Cherry

  Είναι ο μόνος που έχει σχέδιο και προοπτική γι αυτό το τόπο ναι να υψώσουμε το ανάστημα μας και να δείξουμε ανυπακοή σε όλους αυτούς τους δήθεν φίλους μας στη ΕΕ στους ντόπιους πολιτικούς για την διασπάθηση δημόσιου χρήματος και την χρεοκοπία των Ελλήνων. Έχει σχέδιο και για τη κλιματική αλλαγή έχει σχέδιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχει σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια και πολλά ακόμα. Αν δεν γυρίσουμε πλάτη σε όλους αυτούς που μας έφεραν εδώ δεν υπάρχει καμία σωτηρία ούτε για εμάς ούτε και για τις επόμενες γενιές. Η χώρα που δεν έχει νέους γιατί απλά έφυγαν για να ζήσουν η χώρα που γερνάει η χώρα που δεν γεννάει. Άς μου πει κάποιος πόσες πιθανότητες έχει να σταθεί όρθια???

 12. avatar ΑΤΜ

  Ημέρες δόξης για εμάς έχεις εξασφαλισμένη την ψήφο μας

 13. avatar Νικος χασαπης

  τσιπρας,βαρουφακης,πολακης,φιλης,βουτσης,τασια,φωτιου,παππας,φλαμπουραρης,παπαβρωμουλης κλπ. Ημέρες δόξης και διαύγειας μυαλού του ελληνικού λαού. Ξανά ψηφίστε τους τι περιμένετε;

 14. avatar καληνυχτα25

  ψηφίζω δαγκωτό τον Γιαννάκη για καπιταλ κοντρόλς συσσιτια και προοδευτικοτητα της κοινωνίας

 15. avatar ΘΈΛΟΥΜΕ

  Να μπούμε στην Βουλή γιατί 10000ευρο είναι αυτά για κράτος με 300ευρω μισθό καθόλου άσχημα αφού οι ηλίθιοι θέλουν μερα25 πως να το κάνουμε

 16. avatar θορπ.

  Ο άνθρωπος που ψάχνει να βρει την χαμένη βαλίτσα του, ζητάει την βοήθεια μας , όσοι μπορούν ας τον βοηθήσουν να βρει τα ιμάτια του !
  Δεν θέλει να ζήσει με τα επιδόματα πρόνοιας της αριστερής δημιουργικής ασάφειας !
  Άλλωστε το δικαιούται μας έμαθε να ζούμε με οικονομική πειθαρχία ( ΑΤΜ ) !

  1. avatar Μαρία Μιαμου

   Την ψάχνει γιατί ταξίδευε με την πτήση της γραμμής δεν σήκωσε το πρωθυπουργικο αεροπλάνο. Όσο για το 10000 αυτός το έβγαζε και με το παραπάνω, αλθ από τις ορδές των νηστικων και των ανεπαγγελτων που κατακλύζουν την βουλή η ετοιμάζονται. Απλά είναι η άποψη μου ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ

 17. avatar Nv

  Μπάνιο κανεις βαρουφακη; Η παραμένεις άπλυτος;

 18. avatar Ευπατριδης

  Ναι, σαν την Αρετή που έχουν οι ΛΟΑΤΚΙ! Ρε κλωτσιές που θέλετε...

 19. avatar Θέλει αρετή τόλμη

  και Πάολα ο λαός

 20. avatar Οι δημοσκοπήσεις λένε

  ότι μπαίνει άνετα στη Βουλή!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει