Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στον Sport24 Radio 103,3 μίλησε και για το θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό που έχει αναθερμανθεί τελευταία.

«Πιάνεις μία πονεμένη ιστορία. Η στάση και η θέση μου ως πρωθυπουργός είναι όλες οι ομάδες να αποκτήσουν γήπεδο. Η ΑΕΚ προχώρησε, ο ΠΑΟΚ είναι κοντά στη νέα Τούμπα. Με τον Παναθηναϊκό ήμουν εγώ αυτός που τους κάλεσε να βρεθεί μία λύση.

Ο Βοτανικός είναι ένα έτοιμο πρότζεκτ με γήπεδο μέχρι 35.000 θέσεων. Πριν από δύο χρόνια έφερα στο προσκήνιο το Γουδί. Φώναξα την ΠΑΕ, φώναξα τον Ερασιτέχνη, αλλά κανείς δεν ενδιαφερόταν. Ο Αλαφούζος δεν ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό. Ενδιαφέρεται για την πολιτική.

Φώναξα τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος πονάει τον Παναθηναϊκό. Εκείνος είχε ως προτεραιότητα το Athens Alive. Ήταν όμως ένα πρότζεκτ που θα ήθελε χρόνο. Τώρα βλέπω ότι υπάρχει ξανά η σκέψη για τον Βοτανικό και θεωρώ ότι δεν είναι λάθος.

Μπορεί εύκολα ο Παναθηναϊκός να φτιάξει γήπεδο στον Βοτανικό. Η τράπεζα προφανώς και θέλει να προχωρήσει η συγκεκριμένη υπόθεση. Νομίζω ότι εάν ο Ερασιτέχνης ενδιαφέρεται και μπορεί να πείσει και την ΠΑΕ είναι μία λύση», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε λέγοντας: «Θεωρώ ότι η τράπεζα επειδή ενδιαφέρεται θα συμβάλει σε αυτή την ιστορία. Υπάρχει και το εμπορικό κέντρο.

Από εκεί και πέρα εγώ θα έβλεπα και το ενδεχόμενο να γίνει εκεί ένα γήπεδο για την Εθνική ομάδα και να το νοικιάζει ο Παναθηναϊκός. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να έχουν σύγχρονα γήπεδα για να μπορούν να σταθούν στις απαιτήσεις της εποχής. Αυτές οι ομάδες πρέπει να φτιάξουν υποδομές για να μπορέσουν να σταθούν ειδικά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι και το ζητούμενο για εμένα. Πρέπει οι ελληνικές ομάδες να μπορούν να ξανακάνουν πορείες».

Για τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι είναι κατά της αναδιάρθρωσης ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Το έκανε πιστεύω για ψηφοθηρικούς λόγους. Αν κάτσουμε και συζητήσουμε. Εγώ πρότεινα στον Βασιλειάδη την αναδιάρθρωση. Δεν πρότεινα μάλιστα 12 ομάδα, αλλά δέκα. Η λογική της εξυγίανσης ήταν η εξής. Superleague 1, Superleague 2 με δέκα ομάδες. Όπως γίνεται στην Σκωτία. Έγινε μία μεγάλη αντιπαράθεση. Στο τέλος της ημέρας τους είπαμε ότι εάν πέρσι δεν παίρναμε την απόφαση να προχωρήσουμε σήμερα δεν θα είχαμε πρωτάθλημα. Για αυτό είπαμε πάμε στους 14 και πάμε του χρόνου στους 12. Τώρα έρχεται ο πολιτικούς αντίπαλος να πει αυτό που θέλουν να ακούσουν στα Γιάννενα, γιατί η αναδιάρθρωση δεν συμφέρει τον ΠΑΣ».

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για τη βία στα γήπεδα: «Εδώ είχαν φέρει χιλια άτομα και πήγαν να πλακωθούν στα επίσημα. Η κατάσταση στο ποδόσφαιρο δεν είναι καλή. Έχουμε να κάνουμε και με επιχειρηματίες που θέλουν να αντλήσουν πολιτική δύναμη μέσα από την ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο. Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια με τον Κοντονή που έβαζε μεγάλες ποινές. Αν δεν υπήρχε η ΕΡΤ να χρηματοδοτήσει τις ομάδες που δεν είχαν έσοδα δεν θα υπήρχε Σουπερλίγκα. Αυτό ήθελαν κάποιοι για να έχουν ομάδες δορυφόρους».

Ενώ από την κουβέντα δεν έλειψαν και τα σχόλια για τον ρατσισμό. «Ο ρατσισμός στην ελληνική κοινωνία υπήρχε και πριν την Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή είναι ένα φαινόμενο της κρίσης. Εκεί μιλάμε για ναζισμό. Η Ελλάδα είχε τα περισσότερα θύματα από τον ναζισμό.

Υπήρξε μεγάλη διάδοση της αντίληψης ότι εκείνος που φταίει που χάνουμε τη δουλειά μας είναι ο ξένος. Κακά τα ψέμματα η κρίση δημιούργησε τέτοια χαρακτηριστικά. Ότι εγώ δεν είμαι ρατσιστής αυτοί μας παίρνουν της δουλειές. Ο Αντετοκούνμπο αποτέλεσε ένα καλό παράδειγμα κόντρα σε αυτό το ρεύμα. Είναι το χαρακτηριστικό αντιπαράδειγμα σε όσους δεν ήθελαν να δώσουμε ιθαγένεια σε αυτά τα παιδιά.

Άκουσα ότι βάλατε φόρους σε μας για να τα δίνετε στους στους μετανάστες και τους ρομά. Αυτό που πιστεύω ότι είναι δίκαιο είναι να μην αφήνεις κανένα πίσω. Η Ελλάδα κινδύνεψε να γίνει όπως οι άλλες χώρες της βαλκανικής όπου το 1/3 ζει στο περιθώριο. Αυτόν τον κίνδυνο είχαμε το 2014-15.

Ο Αντετοκούνμπο ήταν ο κυματοθραύστης σε αυτό το κλίμα. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν μας κάνει περήφανους αυτό το παιδί που κρατά την ελληνική σημαία και τραγουδά τον εθνικό Ύμνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου είπε ότι «ενώ έχουμε τόσους ποδοσφαιριστές που διαπρέπουν στα πρωταθλήματα του εξωτερικού. Από τον Σάντος και μετά είναι λες και έχει πέσει κατάρα. Θεωρώ ότι ήταν λάθος η απομάκρυνση του Σάντος. Από την εποχή του Σάντος και μετά βρισκόμαστε σε χαμηλές πτήσεις. Πολλές φορές το πρόβλημα ξεκινά από τους παρατρεχάμενους και όχι από τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές. Παίζει ρόλο και ο χαρακτήρας του προπονητή που μπορεί να δώσει έμπνευση στον ποδοσφαιριστή. Βλέπω τώρα και παίζουμε αγώνες στο ΟΑΚΑ και το γήπεδο είναι άδειο».