Για «προκλητική υποκρισία» των κυβερνήσεων της Ε.Ε. κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, τονίζοντας ότι «το ποσό που προβλέπουν για την αντιμετώπιση της ανεργίας αντιστοιχεί σε λιγότερο από 100 ευρώ ανά άνεργο και αυτό θα δοθεί σε ΜΚΟ ή σε επιχειρηματίες»

Ο Περισσός υπογραμμίζει ότι «η αλματώδης αύξηση της ανεργίας στα 27 εκατ., η μαζική φτώχεια και η εξαθλίωση σε πάνω από 120 εκατ. το χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η κατεδάφιση των δημόσιων συστημάτων ασφάλισης και πρόνοιας αποκαλύπτουν την αντιδραστική στρατηγική του ευρωενωσιακού οικοδομήματος».

Παράλληλα επισημαίνει ότι «τα μείγματα της καπιταλιστικής διαχείρισης και οι αστικοί ανταγωνισμοί όπως αυτοί εκφράζονται και στη χώρα μας με πυρήνα τη ΝΔ από τη μια και το ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη έχουν κοινό παρανομαστή: την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Εκφράζουν προτεραιότητες και συμφέροντα τμημάτων του κεφαλαίου»

Και προσθέτει πως «περίτρανη απόδειξη για την αστική διαχείριση της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το Κοινό Ψήφισμα που συνυπέγραψαν και ψήφισαν από κοινού στο ευρωκοινοβούλιο για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ) 2014 – 2020, που έχει κεντρικό άξονα την προώθηση της αντιλαικής στρατηγικής της ΕΕ «Ευρώπη 2020», που τσακίζει τα δικαιώματα και τη ζωή των εργαζομένων».

Το ΚΚΕ σημειώνει, καταλήγοντας, πως «ο φόβος, όπως εκφράστηκε από Ζ.Κ. Γιούνκερ για την αντίδραση της εργατικής τάξης και των λαών είναι κοινός για τις κυβερνήσεις. Γι’ αυτό σε όλη την Ε.Ε. κλιμακώνουν την καταστολή και τον αντικομμουνισμό».