Διαφορετικές τάξεις για έλληνες και αλλοδαπούς μαθητές ζήτησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, προκαλώντας αντιδράσεις βουλευτών.

Ο βουλευτής της ΧΑ ανέφερε μιλώντας στο κοινοβούλιο: «Τί δουλειά έχουν τα παιδιά των μεταναστών στα ελληνικά σχολεία; Μπαίνουμε στις τάξεις και βλέπουμε μόνο ξένα παιδιά. Αυτό είναι απαράδεκτο».

Ειδικότερα, ο αγορητής της Χρυσής Αυγής υποστήριξε πως για την αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης χρειάζεται μεταξύ άλλων ο διαχωρισμός των Ελλήνων και των αλλοδαπών μαθητών σε διαφορετικές τάξεις, «προκειμένου το επίπεδο διδασκαλίας να μην υποβιβάζεται για να καθίσταται προσβάσιμο στους μη Έλληνες».

Ο κ. Ματθαιόπουλος κάλεσε τον υφυπουργό Παιδείας να επισκεφθούν ένα σχολείο, «και εάν ακούσετε έστω και μία ελληνική λέξη, αν δείτε ότι αυτά τα παιδιά αφομοιώνουν την ελληνική παιδεία, τότε πραγματικά εγώ θα σας δώσω όλα τα συγχαρητήρια».

Στον Α. Ματθαιόπουλο απάντησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Γ. Καλαντζής, υπενθυμίζοντάς του τη μεικτή παιδεία που προώθησε στις μακεδονικές κτήσεις ο Μέγας Αλέξανδρος.

Σε παρέμβασή του, ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου τόνισε ότι «ο διαχωρισμός που επιχειρείται είναι φασιστικός», ενώ η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρία Ρεπούση ανέφερε από την πλευρά της: «Αντί να βγάζετε κορώνες πατριδοκαπηλίας, να διαβάζετε κανένα νομοσχέδιο. Η Δημοκρατία έχει κανόνες. Στην ζούγκλα δεν υπάρχουν κανόνες. Να πάτε, λοιπόν, στη ζούγκλα να δράσετε».