Παππάς: Στα 4,5 χρόνια που κυβερνήσαμε αυξήθηκε ραγδαία το διπλωματικό εκτόπισμα της χώρας

«Απαρέγκλιτη η απόφαση να ανοιχτούμε στον προοδευτικό χώρο»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18:44
12/06/2019
Παππάς: Στα 4,5 χρόνια που κυβερνήσαμε αυξήθηκε ραγδαία το διπλωματικό εκτόπισμα της χώρας
25
loading

Ως στόχο του ΣΥΡΙΖΑ «την πρωτιά στις εθνικές εκλογές» έθεσε μέσω ραδιοφωνικής του συνέντευξης ο Νίκος Παππάς, ο οποίος στάθηκε στην αύξηση του διπλωματικούς εκτοπίσματος της Ελλάδας «στα 4,5 χρόνια που κυβερνήσαμε». Επίσης, έστρεψε τα βέλη του και προς την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τους ότι «επίσημη θέση τους είναι η επταήμερη εργασία με χρήση οδοστρωτήρα».

Σε ερώτηση για το ποιος είναι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ενόψει των εθνικών εκλογών, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης απάντησε: «Η πρωτιά. Δεν υπάρχει θέμα μείωσης της διαφοράς, είναι άλλο πράγμα η ευρωκάλπη, άλλο πράγμα η εθνική κάλπη. Οι κάλπες αυτήν τη στιγμή είναι άδειες, μισό εκατομμύριο εξακόσιες χιλιάδες συμπολίτες μας που δεν προσήλθαν στις ευρωπαϊκές κάλπες θα προσέλθουν για να ψηφίσουν στις εθνικές κάλπες... Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες κάνουν άλλες επιλογές από αυτές που έκαναν στην ευρωκάλπη σε σχέση με τις εθνικές κάλπες, οπότε είναι ένα ανοιχτό αποτέλεσμα, αγωνιζόμαστε για τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να είμαστε αυτοί που θα κόψουμε το νήμα των εκλογών πρώτοι».

«Την επόμενη μέρα των εκλογών, ή θα έχουμε μια κυβέρνηση Μητσοτάκη με επταήμερη εργασία, χωρίς επικουρικές συντάξεις, με λιγότερους δασκάλους για τα παιδιά μας και τα παιδιά των διπλανών μας ή θα έχουμε τη συνέχιση της προσπάθειας ανασυγκρότησης της κοινωνίας και ταυτόχρονα αύξησης του διεθνούς εκτοπίσματος της χώρας, διότι πέρα από τις κοινωνικές και οικονομικές μας πολιτικές πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι αυτά τα 4,5 χρόνια που κυβερνήσαμε την πρώτη μας τετραετία η χώρα έχει ραγδαία αυξήσει το διπλωματικό της εκτόπισμα με την εξωτερική μας πολιτική και τις συμμαχίες που οικοδομήσαμε», συνέχισε.

Σε μια αποτίμηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι «η κοινωνία έχει μια κόπωση, η οποία είναι αυτονόητη, εμείς πρέπει να καταλάβουμε ότι παρόλο που παίρνουμε θετικά μέτρα αυτά δεν χωνεύονται στην οικονομία, δεν βελτιώνουν ραγδαία τη ζωή των πολιτών και με αυτόν τον τόνο και τον τρόπο πρέπει και δημοσίως να πολιτευόμαστε».

Και πρόσθεσε: «Σε μια κάλπη, η οποία έχει τα χαρακτηριστικά της ευρωπαϊκής κάλπης όπου δεν αποφασίζει ο κόσμος για το ποια κυβέρνηση θα έχει, το κυβερνών κόμμα είναι ο αυτονόητος πρώτος υποδοχέας της δυσαρέσκειας, η οποία έχει συσσωρευθεί στην κοινωνία. Αυτό συνέβη, τώρα οι πολίτες έχουν να κρίνουν προγράμματα, τώρα οι πολίτες αποφασίζουν για τη ζωή τους».

«Επίσημη θέση της ΝΔ είναι η επταήμερη εργασία με χρήση οδοστρωτήρα»

«Όλη η Ελλάδα έχει παρακολουθήσει σοκαρισμένη το βίντεο του κ. Μητσοτάκη να υπόσχεται ότι ως οδοστρωτήρας θα φέρει την επταήμερη εργασία», τόνισε ο κ. Παππάς και κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να δώσει απαντήσεις».

«Ο τρόπος που μίλησε σε έναν ξενοδόχο στην Κω είναι η επιτομή της νέας επιχειρηματικότητας, η οποία δεν προσδοκά να βγάλει κέρδη από την καινοτομία, την καλή υπηρεσία, το σοβαρό προϊόν, αλλά από τη χαμηλής ποιότητας προστασία του εργαζόμενου, χαμηλής ποιότητας προϊόντος. Δεν γίνεται με αυτήν την επιχειρηματικότητα και δεν γίνεται και με αυτήν την πολιτική τάξη. Μικρομεσαίοι επιχειρηματίες από τέτοιου τύπου ρυθμίσεις και αυτοί θα υποφέρουν από έναν αθέμιτο ανταγωνισμό. Αυτό είναι το μέλλον που θέλουμε;», ανέφερε, ενώ σχετικά με το σχέδιο που έχει παρουσιάσει ο πρόεδρος της ΝΔ για τη μεταρρύθμιση στον δημόσιο τομέα παρατήρησε: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο υπουργός των απολύσεων, είναι ο πιο αποτυχημένος υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης».

«Αυτό που πρόλαβε να κάνει είναι πρώτον απολύσεις, δεύτερον να έχει στο γραφείο του πενήντα μετακλητούς υπαλλήλους, λες και είναι ο πρόεδρος της Κομισιόν... και διόρισε και 250 διευθυντές με υπουργική υπογραφή έξω από υπηρεσιακά συμβούλια και κρίσεις: Νεποτισμός, κομματισμός και αθλιότητα κανονική. Και βγαίνει και μιλάει για μεταρρυθμίσεις»,  σημείωσε ο υπουργός, για να επισημάνει στη συνέχεια ότι το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου ήταν «Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης», ωστόσο «δεν έκανε τίποτε για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση».

Αναφορικά με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη μείωση της φορολόγησης, εξήγησε ότι «μιλάει για ένα πρόγραμμα δραματικών περικοπών ο κ. Μητσοτάκης, γιατί οτιδήποτε επιχειρήσει να μειώσει θα πρέπει να καταθέσει ισοδύναμα» και «μάλιστα στη συλλογιστική του κ. Μητσοτάκη η μείωση της φορολογίας έπεται των περικοπών και των λεγόμενων "μεταρρυθμίσεων" που θα κάνει».

Επικαλούμενος δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη και του Μάνφρεντ Βέμπερ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ παρατήρησε: «Λένε ότι η Ελλάδα είναι αναξιόπιστη, ενώ έχει ανακτήσει την αξιοπιστία της σε όλα τα επίπεδα και διεθνώς, βγαίνουν -υποψήφιος πρωθυπουργός ο ένας και υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν ο άλλος- να πούνε ότι η Ελλάδα είναι αναξιόπιστη. "Πώς την ανακτάς την αξιοπιστία;", τους ρωτούν. Με ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, "λέγε ασφαλιστικό Πινοσέτ"… Και προσλήψεις 1 προς 5 αποχωρήσεις στο Δημόσιο, δηλαδή θα φεύγουν πέντε γιατροί για να πάρουμε έναν, θα φεύγουν πέντε νοσηλευτές για να πάρουμε έναν, θα φεύγουν πέντε δάσκαλοι για να πάρουμε έναν, θα φεύγουν πέντε πυροσβέστες για να πάρουμε έναν, θα φεύγουν πέντε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για να παίρνουμε ένα...».

«Απαρέγκλιτη η απόφαση να ανοιχτούμε στον προοδευτικό χώρο»

Σχετικά με τους ευρύτερους πολιτικούς συσχετισμούς που διαμόρφωσαν οι κάλπες της 26ης Μαΐου, ο Νίκος Παππάς εκτίμησε ότι «είχαμε ένα προανάκρουσμα μεγάλης πόλωσης, το οποίο οδήγησε τέσσερα μικρότερα κόμματα σε πάρα πολύ κακά ποσοστά -Ένωση Κεντρώων, το Ποτάμι, ΛΑΕ και ΑΝΕΛ- είχαν πάρα πολύ κακά ποσοστά, πλήρωσαν το τίμημα μιας πόλωσης, η οποία άρχισε να χτίζεται από την κάλπη των ευρωεκλογών».

«Εμείς σεβόμαστε όλα τα κόμματα, θεωρούμε ότι όλα έχουν τον ξεχωριστό δικό τους ρόλο και λέμε στους πολίτες ότι τα διλήμματα ενόψει της εθνικής κάλπης είναι απολύτως καθαρά: Ή θα έχουμε τη διακυβέρνηση με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ή θα έχουμε τη διακυβέρνηση με τον Μητσοτάκη, τον Στουρνάρα και τις πολιτικές του ΔΝΤ», είπε.

Ερωτηθείς για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, απάντησε: «Θα έχουμε πολύ σύντομα ανακοινώσεις των περισσότερων, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θα ανακοινωθεί ενδεχομένως και σήμερα και τις επόμενες μέρες θα έχουμε την ολοκλήρωση της κατάρτισης των ψηφοδελτίων, θα είναι ψηφοδέλτια τα οποία αποτυπώνουμε και το γεγονός ότι αυτή η παράταξη έχει στελεχιακό βάθος αλλά και το γεγονός ότι είναι απαρέγκλιτη η απόφασή μας να ανοιχτούμε στον προοδευτικό χώρο, να συστρατευτούμε με ανθρώπους που μέχρι χθες δεν ήμασταν μαζί και να εκφράσουμε ένα αίτημα της κοινωνίας, μία ανάγκη της κοινωνίας να παραμείνει στην τροχιά της δίκαιης ανάπτυξης και να μη γυρίσει πίσω στις πολιτικές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που φέρουν τον πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργο Γραμματικάκη, να τοποθετείται επικεφαλής του ψηφοδελτίου, διευκρίνισε: «Ο κ. Γραμματικάκης είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι εξαιρετικού ήθους, είναι ένας άνθρωπος προοδευτικός… Νομίζω ότι και ο κ. Γραμματικάκης και άλλοι άνθρωποι του προοδευτικού χώρου είναι άνθρωποι, οι οποίοι μπορούν να σηματοδοτήσουν πάρα πολύ συγκεκριμένα πράγματα και επιλογές».

«Ψάχνουν δικαιολογίες για να φέρουν το ΔΝΤ... από το παράθυρο»

Σε σχόλιό του για την την πρόβλεψη του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος ότι δεν θα επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, ο υπουργός δήλωσε: «Δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που έπεσε μέσα ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος είναι ο πιο αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών για τα χρόνια της κρίσης, ο οποίος έχει στοιχίσει στην ελληνική οικονομία με τις πολιτικές του εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και αντί να ζητήσει μία συγγνώμη και να μας εξηγήσει τι πήγε λάθος, θεωρεί ότι μπορεί να υπονομεύει τις θετικές προσπάθειες και της κυβέρνησης και της οικονομίας και της χώρας και του εργαζόμενου λαού και της υγιούς επιχειρηματικότητας από τη γυάλα της Τραπέζης της Ελλάδος».

«Αν δεν χτίσουμε αφήγημα ότι κινδυνεύει η οικονομία και θα χρειαστεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ξανά δεν μπορούμε. Αυτή η δουλειά γίνεται τώρα τελευταία… Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ λέει ότι η χώρα δεν μπορεί να δανειστεί. Τι δεν μπορεί να δανειστεί η χώρα; Δανείζεται με ιστορικά χαμηλά επιτόκια. Έχουμε 30 δισ. αποθεματικό. Τώρα δεν μπορεί να δανειστεί η χώρα και μιλάνε πάλι για δημοσιονομικά κενά; Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι; Ψάχνουμε δικαιολογίες για να φέρουμε τις πολιτικές του ΔΝΤ από το παράθυρο;» διερωτήθη.

Τέλος, αναφορικά με την πορεία υλοποίησης της εθνικής ψηφιακής στρατηγικής και τη χρηματοδότησή της ο κ. Παππάς τόνισε: «Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ εντατικά και βρίσκονται ήδη στο στάδιο της υπογεγραμμένης σύμβασης πάρα πολλά έργα, έχουν εκατοντάδες έργα δρομολογηθεί και απελευθερωθεί τα περιφερειακά προγράμματα και έχουμε και έργα κομβικά, οριζόντια, τα οποία αλλάζουν και την πρωτογενή παραγωγή και τη δημόσια διοίκηση και την επιχειρηματικότητα.

Έχει ήδη συμβασιοποιηθεί το έργο της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων, το έργο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του αγροτικού τομέα είναι στο Ελεγκτικό Συνέδριο και περιμένουμε τις επόμενες μέρες την υπογραφή του, στο έργο για το ηλεκτρονικό ΓΕΜΗ θα έχουμε τον διαγωνισμό από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων τις επόμενες ημέρες. Υπάρχει ένα πλέγμα μέτρων του ψηφιακού μετασχηματισμού, που θα αλλάξουν και τον τρόπο που συναλλασσόμαστε και απολαμβάνουμε υπηρεσίες και οργανώνουμε την πρωτογενή και δευτερογενή μας παραγωγή».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

25
σχόλια
 1. avatar Να δεις εσυ

  Το εκτοπισμα που θα φατε σε λιγες μερες! Μπορει να φυγετε κ στον αρη...ξερεις εσυ!

 2. avatar Αντε

  χάσου από μπροστά μας ρε κουμπαρά

 3. avatar Φευγάτος

  Πάλι ΠΑ@@@@Σ ΛΕΣ ΠΑΠΠΑ. Η ΗΤΤΑ ΣΑΣ ΧΑΖΕΨΕ ΕΝΤΕΛΟΣ

 4. avatar ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ

  νικολακη, τελειωσες, εισαι για το ΔΑΦΝΙ.......
  ΡΕ ΠΑΠΙΟΝΟΧΑΓΙΑΡΤΟΓΙΑΚΑ, ποτε θα κλεισεις το κουτακι με τις ανοησιες?????????????
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΜΛΚΣ????????????????
  ΒΡΕΣ ΚΑΛΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΒΛΕΠΨ ΓΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ......

 5. avatar ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑΣ

  Άντε να ετοιμαστεί το διαστημόπλοιο σου γρήγορα μπας κ φύγεις μια ώρα νωρίτερα....πόσο ψέμμα να αντέξουμε? αμιφιβάλλω αν είναι όντως κ τα πραγματικά σας ονόματα αυτά.

 6. avatar Μαρία.κ

  Ας τους πει κάποιος να σταματήσουν να μιλάνε!!!

 7. avatar advouk7

  Στα 4,5 χρόνια που κυβερνησατε τα @#σατε όλα!

 8. avatar Δημ. Τ.

  Τα κλεφτοκόμματα κατάντησαν την Ελλάδα κλωτσοσκούφι των ξένων! Η κυβέρνηση Τσίπρα αποκατέστησε τη διπλωματική παρουσία της χώρας παγκόσμια! Την έκανε σεβαστή και υπολογίσιμη!

  1. avatar @Δημ. Τ.

   Χάνεις Λάδια.

 9. avatar Π.Κ

  Οπως και το εκτοπισμα του ΠΕΤΣΙΤΗ

 10. avatar Μη συζητάς!

  Ειδικά όταν είναι ο μόνος ηγέτης Δύσης που παρίσταται στην κηδεία του Φιντέλ! Άσε δε σε όλες τις διεθνείς συναντήσεις. Τρέχουν όλοι να τον χαιρετήσουν.Μη πούμε και που τον γράφουν όταν μιλάει...

 11. avatar Αυτό !!!!

  Έχει λασκαρει τελείως ....το παιντι ...έκαψε φλάντζα ...από την υπερβολή της εξουσίας που ασκεί ....το αριστερό κολέγιο παιδο ...ο βουτυρομπεμπες ....άι ΣΗΧΤΗΡ κοπρόσκυλο .

 12. avatar Χαχα222

  Ο ειδαμε στις Πρεσπες που δωσαμε τα παντα και δεν πηραμε τιποτα!!Σε λιγπ θα δωσουμε και αιγαιο....γι αυτο καιγεστε να πατε να συζητήσετε ΜΟΕ ενω εχει διαλυθει η βουλη...

 13. avatar CEN

  Νικολάκη μάλλον χάνεις λάδια , να το κοιτάξεις

 14. avatar ΠΑΛΛΑΣ

  Καλα ρε δεν βλεπεις οτι καθε φορα που λες κατι τρως το κραξιμο της ζωης σου?Ρε σερβιτορε ο μπαμπακας σου που εχει εξαφανιστει???

 15. avatar Διπλωματικό εκτόπισμα

  Το ποιο ; Ποιο εκτόπισμα ρε ; Τα θέλεις και τα πιστεύεις ; Εδώ λέμε ανταγωνιστικότητα χαμηλότερη και απο τη Ζιμπάμπουε .... το εκτόπισμα όμως εκτόπισμα ... εκτόπισμα.

 16. avatar παπατζα…..βολεψες ολο σου το σοι?????

  βριζετε ακομη τους αντιπαλους????μη ριχνεις λασπες στη νδ.....αυτα που λες ειναι αερολογιες για νηπια.....για επταημερη εργασια....η αχτσιογλου υπογραφει την επταημερη λειτουργια των επιχειρησεων....λετε πολλα ψεμματα και ειναι σε βαρος σας.....

 17. avatar Ιέραξ

  Το εκτόπισμα της τσέπης σας αυξήθηκε αχρείοι προδότες. Εικοσιπέντε μέρες ακόμη και θα σας [...]...νώσουμε.

 18. avatar δσα

  Πινω και μεθω! Ωχ αμαν μερα νυχτα τραγουδω! Ωχ αμαν μερα νυχτα τραγουδω! Αφιερωμενο!

 19. avatar Νικολάκη παιδί μου

  Κόψε ρε γελοιε τον μπάφο σε χαλαει

 20. avatar A.Tsiprokio

  Το μόνο εκτόπισμα που ξέρω από αυτούς είναι ο Νίκος Φίλης και ο Ταβερνιάρης...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει