Σήμερα αναμένεται η θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής, μετά το αίτημα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, το απόγευμα της Δευτέρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, από τον οποίο ζήτησε την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών.

Το επίσημο έγγραφο αναμένεται να παραληφθεί και θυροκολληθεί από τον φρούραρχο του κοινοβουλίου.

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας χθες το απόγευμα

Το απόγευμα της Δευτέρας (10/06), ο πρωθυπουργός μετέβη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζήτησε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, με τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο να κάνει δεκτό το αίτημα.

Δύο εβδομάδες μετά την ήττα του  ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε αυτό που υποσχέθηκε το βράδυ της 26ης Μαΐου.

Ο πρωθυπουργός πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου λίγο μετά τις 18:30. Κατά τη συνομιλία του με τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο, επικαλέστηκε την ανάγκη πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ώστε να σταθεροποιηθεί και να ανακάμψει η οικονομία.

«Μετά τις ευρωεκλογές έχει διαμορφωθεί στη χώρα ένα κλίμα παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου που εγκυμονεί κινδύνους για την οικονομία, γι’ αυτό ζητώ την διάλυση της Βουλής», είπε ο πρωθυπουργός, ζητώντας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για την ανανέωση της λαϊκής εντολής».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, λαμβάνοντας το λόγο, αποδέχθηκε το αίτημα Τσίπρα για πρόωρες εκλογές. «Κ. Πρωθυπουργέ αποδέχομαι το αίτημά σας», είπε.

Με την θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος, ξεκινά επισήμως η προεκλογική περίοδος.