Εξηγήσεις από τον Νίκο Δένδια ζητά το ΠΑΣΟΚ για την μεταφορά τοξικομανών από το κέντρο της Αθήνας στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας με τον Κώστα Τριαντάφυλλο, εισηγητή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος να καταθέτει επίκαιρη ερώτηση στη βουλή για να δοθεί η αναγκαία ενημέρωση.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιπποκράτους αναφέρεται πως «λίγη ώρα μετά την συναινετική υπερψήφιση από την Βουλή ενός νέου νόμου που αποτελεί στροφή από την μέχρι τώρα κατασταλτική αντίληψη για τους χρήστες τοξικοεξαρτησιακών ουσιών στην κατοχύρωση του δικαιώματος στην θεραπεία των χρηστών, η Αστυνομία εξαπέλυσε επιχείρηση «περισυλλογής» χρηστών και μεταφοράς τους στο Κέντρο Κράτησης της Αμυγδαλέζας».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Η επιχείρηση αυτή δεν έχει καμία σχέση με την αντιμετώπιση αυτών των ανθρώπων ως ασθενών, παραβιάζει τα δικαιώματα τους και τους στιγματίζει κοινωνικά ως παραβατικά στοιχεία. Ο εκ των υστέρων ισχυρισμός ότι αυτό έγινε προς βοήθεια τους, στερείται επιχειρημάτων καθώς αγνοήθηκε πλήρως ο αρμόδιος γι΄ αυτό Οργανισμός, που είναι ο ΟΚΑΝΑ».