Στο θέμα των μετατάξεων στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος διευκρίνισε ότι η εν λόγω διαδικασία αφορούσε ήδη αποσπασμένους και ήδη μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους, και ξεκίνησε μετά από πρόταση της ΝΔ και συγκεκριμένα του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής και νυν βουλευτή κυρίου Τραγάκη.

Η διαδικασία ήταν βασισμένη στο νόμο περί κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και έγινε ομόφωνα δεκτή από όλα τα κόμματα στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Στη διαδικασία μετατάξεων στη Βουλή συμμετείχαν όλα τα πολιτικά κόμματα [παράθεση στοιχείων]. Μόλις ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη διαδικασία μετατάξεων στη Βουλή, συνεννοήθηκε με τον ΠτΒ για να σταματήσουν όσες μπορούσαν.

«Ο πρωθυπουργός επικρότησε την στάση της Τ. Χριστοδουλοπούλου. Θα έχουν αντίστοιχη ευθιξία στελέχη της ΝΔ με διορισμένους συγγενείς; Το σύνολο των κομμάτων οφείλουμε να ανοίξουμε μια συζήτηση για θέματα διαφάνειας & δεοντολογίας», τόνισε.

Και συμπλήρωσε: «Ιδού ποιοι και από ποια κόμματα αξιοποίησαν τη διαδικασία των μετατάξεων:

  • 3 αποσπασμένοι στο γραφείο του προέδρου της Βουλής
  • 6 αποσπασμένοι σε γραφεία αντιπροέδρων της Βουλής, του ΣΥΡΙΖΑ
  • 4 αποσπασμένοι σε γραφεία αντιπροέδρων της ΝΔ
  • 4 αποσπασμένοι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ
  • 3 αποσπασμένοι στο γραφείο του αντιπροέδρου του ΚΙΝΑΛ
  • 2 αποσπασμένοι στο γραφείο του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ
  • 1 αποσπασμένος στο γραφείο του αντιπροέδρου της Ένωσης Κεντρώων
  • 1 αποσπασμένος στο γραφείο του πρώην πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου
  • 1 αποσπασμένη στο γραφείο του πρώην προέδρου της Βουλής, Βύρωνα Πολύδωρα

Ενώ αναρωτήθηκε: «θα ζητήσει δημόσια συγγνώμη ο κ. Τραγάκης καθώς επι χρόνια βρίσκονται μόνιμα διορισμένοι στη Βουλή η κόρη του, ο γαμπρός του και η νύφη του. Θα ζητήσει συγγνώμη ο κ. Δημοσχάκης βουλευτής ΝΔ για το γεγονός ότι ο γιος του είναι επίσης διορισμένος μόνιμα υπάλληλος της Βουλής».

Για την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση ανέφερε ότι: «Η ΝΔ προετοιμάζει το έδαφος. Ετοιμάζει αποψίλωση του δημόσιου τομέα, με πάγωμα προσλήψεων σε παιδεία & υγεία», ενώ ανέφερε ότι «Η κριτική περί δήθεν κατάργησης των θετικών αντίμετρων είναι άσφαιρη και παραπλανητική. Να επισημάνω ότι δεν επηρεάζουν τη δημοσιονομική πορεία της χώρας. Η αντιφατική κριτική της ΝΔ φανερώνει τις προθέσεις να μην εφαρμόσει τίποτα από όσα υπόσχεται. Προετοιμάζει το έδαφος να εξαπολύσει μία επίθεση σε κάθε κατάκτηση των τελευταίων χρόνων».

Ενώ συμπλήρωσε λέγοντας: «Η ΝΔ προετοιμάζει το έδαφος. Ετοιμάζει αποψίλωση του δημόσιου τομέα, με πάγωμα προσλήψεων σε παιδεία & υγεία».