O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπέστη την πρώτη του μεγάλη ήττα την προηγούμενη Κυριακή έναντι της ΝΔ βάσει των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, γεγονός που τον ανάγκασε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στις 7 Ιουλίου, γράφει σε δημοσίευμά του το Reuters, σημειώνοντας πως η σημερινή εκλογική μάχη δείχνει νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το Reuters, ο δεύτερος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στη χώρα αναμένεται να παγιώσει τα κέρδη της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των πρόωρων εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι όλα δείχνουν ότι θα επικρατήσουν και οι τρεις υποψήφιοι της ΝΔ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Περιφέρεια Αττικής «δίνοντας μια περαιτέρω ώθηση στη ΝΔ πριν οι Έλληνες επιστρέψουν για να ψηφίσουν στις εκλογές του Ιουλίου».

Το πρακτορείο υπογραμμίζει ότι η ΝΔ αναμένεται να επικρατήσει και στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τον Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα, καθώς στον α’ γύρο συγκέντρωσε 42,65%, αλλά και στη Θεσσαλονίκη προβλέποντας την επικράτηση του Νίκου Ταχιάου, ο οποίος στο α’ γύρο συγκέντρωσε το 22,4% των ψήφων, δηλαδή 7,5 μονάδες μπροστά από τον αντίπαλό του.

Εκλογές 2019: Ποιοι εκλέγονται – Το newsbeast.gr, όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία εδώ και εννιά χρόνια, καλύπτει έγκυρα και αναλυτικά όλες τις εξελίξεις, ενημερώνοντας άμεσα τους αναγνώστες του για τα αποτελέσματα των Εκλογών 2019, τους υποψήφιους που βγαίνουν νικητές από την εκλογική μάχη και όλα τα νεότερα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη μάχη της δεύτερης Κυριακής λεπτό προς λεπτό στους δυναμικούς εκλογικούς χάρτες: