«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεπεράσει τις “παιδικές ασθένειες”, μέσω της συγκρότησης σε ενιαίο κόμμα και ενός πιο ολοκληρωμένου και πειστικού προγράμματος, αφού στη συγκυρία αυτή δεν υπάρχει η πολυτέλεια της εσωστρέφειας» επισημαίνει ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Κάνει λόγο για κυβέρνηση πλατιάς λαϊκής συμμαχίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, από την οποία όμως αποκλείει στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

«Δεν πιστεύω στις βιαστικές και ευκαιριακές πολιτικές “μεταγραφές”. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει πρωτίστως να κερδίσει τις συνειδήσεις των πολιτών και να ενισχύσει στην πράξη τη συσπείρωση των δυνάμεων της ευρύτερης Αριστεράς. Είναι πολύ πιθανό να είμαστε οι νικητές των επόμενων εκλογών. Θα επιδιώξουμε φυσικά να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δύναμη. Όμως ακόμα κι αν έχουμε αυτοδυναμία, θα επιδιώξουμε και την αναζήτηση αξιόπιστων προσώπων και πέραν των ημών, ευρύτερες συμμαχίες. Στόχος, η δημιουργία μιας πιο ισχυρής κυβέρνησης πλατιάς λαϊκής πλειοψηφίας, με κορμό την Αριστερά και με χαρακτηριστικά εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας».

Ο κ. Παπαδημούλης κατηγορεί τη Ν.Δ. ότι αφήνει στην άκρη τη μάσκα του φιλελεύθερου κεντρώου κόμματος για να συσπειρώσει παραδοσιακούς ψηφοφόρους της. Όπως αναφέρει: «Η Ν.Δ. επιχειρεί μια συντεταγμένη δεξιά στροφή, υιοθετώντας μια ακραία και συκοφαντική αντι-ΣΥΡΙΖΑ ατζέντα, με μετεμφυλιακού ύφους ανακοινώσεις. Για να συσπειρώσει παραδοσιακούς ψηφοφόρους της που στράφηκαν στη Χρυσή Αυγή».

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ότι επιχειρούν να συγκαλύψουν την υπόθεση Λαγκάρντ, διότι «έχουν λερωμένη τη φωλιά τους».

«Η σκανδαλώδης κάλυψη της φοροδιαφυγής και της ασυλίας των ισχυρών δε μπορεί να αντιμετωπιστεί απλώς με τη βοήθεια κάποιας εξεταστικής ή προκαταρκτικής επιτροπής ή με τη φιλοτιμία βουλευτών ή δικαστικών. Η λίστα Λαγκάρντ είναι μόνο ένα μικρό δέντρο στο δάσος του προβλήματος της διαπλοκής. Δυστυχώς Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, όπως και στο σκάνδαλο της Siemens, έτσι και σε αυτό, επιδιώκουν τη συγκάλυψη γιατί έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει εισπράξει ακόμη ούτε ένα ευρώ από αυτή τη λίστα» καταλήγει ο κ. Παπαδημούλης.