Νέα «έκρηξη» στο πολιτικό σκηνικό αναμένεται να πυροδοτήσει η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, σύμφωνα με την οποία «οι απολύσεις (στο δημόσιο) δεν πρέπει να είναι ταμπού».

«Οφείλουμε να έχουμε αξιολόγηση. Η αξιολόγηση μπορεί να οδηγήσει σε περιορισμό των εργαζομένων στο δημόσιο, ανάλογα με τις ανάγκες του δημοσίου. Κατά τη δική μου άποψη, οποιαδήποτε αντίθετη θέση είναι μη ορθολογική γιατί στην πραγματικότητα σημαίνει ότι μη αναγκαίοι, μη χρειαζούμενοι εργαζόμενοι, πληρώνονται από τον Έλληνα φορολογούμενο», τόνισε, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για «προσωπική άποψη», μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι MEGA.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα κινητικότητας των υπαλλήλων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρύθμισης, ο κ. Βορίδης είπε: «Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο αφορά στην κινητικότητα των υπαλλήλων. Το πρόγραμμα της κινητικότητας των υπαλλήλων δεν είναι πρόγραμμα απολύσεων. Η διαθεσιμότητα οδηγεί στην κινητικότητα, όχι στις απολύσεις, αυτή είναι η θέση του αρμόδιου υπουργού, αυτή είναι η θέση του κ. Μανιτάκη, αυτό έχει πει κατ’ επανάληψη, αυτή είναι η κυβερνητική θέση».