Ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του κατώτατου μισθού άφησε, εμμέσως πλην σαφώς, η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου, στον απόηχο της δήλωσης της Μαρίας Δαμανάκη για το θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού.

«Δεν πρέπει να ενοχοποιούμε τις διαφορετικές απόψεις ή αυτές που δεν μας αρέσουν», σχολίασε χαρακτηριστικά η κ. Γιαννάκου, μιλώντας στον Alpha 9,89, διευκρινίζοντας, πάντως, πως «η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν πρέπει να μειωθεί ο κατώτατος μισθός. Πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν θα χρειαστεί».

«Αν δεν προχωρήσουμε σε δράσεις, δεν θα γίνει μόνο αυτό, θα γίνουν πάρα πολύ άσχημα πράγματα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά η κ. Γιαννάκου.

Για τον Αλέξη Τσίπρα και τις επαφές του στο εξωτερικό η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ δήλωσε ότι «είναι καλό το ότι ο Τσίπρας επισκέπτεται διάφορες χώρες, εγώ δεν θα ήθελα κανέναν αρχηγό κόμματος κλεισμένο στη χώρα του». Πρόσθεσε, όμως, ότι «καμιά ηγεσία στη χώρα μας δεν πρέπει να επηρεάζεται κατευθείαν από καμιά δύναμη του εξωτερικού».

Για τις ιταλικές εκλογές η κ. Γιαννάκου δήλωσε ότι «ήταν ολοφάνερο από την αρχή ότι θα δημιουργούσαν πρόβλημα στο να γίνει κυβέρνηση. Ανεξαρτήτως τί σκεφτόμαστε εμείς για τον Μπερλουσκόνι, οι Ιταλοί τον εμπιστεύτηκαν» παρά το ότι «υπέστησαν ορισμένες ταπεινώσεις με την προσπάθεια γελοιοποίησής του (του Μπερλουσκόνι)» και υποστήριξε ότι «τα πολλά σχόλια που έγιναν δημιούργησαν σε έναν λαό του νότου μία αντίδραση». Πάντως, εξέφρασε την άποψη ότι «ο Μπερλουσκόνι υπήρξε ο πρωθυπουργός που αποκατέστησε τη χώρα από τα σκάνδαλα των κλασσικών κομμάτων».