Αναστάτωση επικρατεί στον δήμο Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη. Λίγες ώρες πριν τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, από τον δήμο έκαναν… φτερά συνολικά 86 σφραγίδες, με τις οποίες τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών σφραγίζουν τα ψηφοδέλτια που καταλήγουν στην κάλπη.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Η αρμόδια υπάλληλος του δήμου διαπίστωσε το γεγονός χτες το μεσημέρι και από τότε άρχισε η διαδικασία αναζήτησης των σφραγίδων. Είναι αξιοσημείωτο ότι η διοίκηση δεν ενημέρωσε τους εκπροσώπους των συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές για το συμβάν, ενώ σε ερώτηση για το τι ακριβώς συνέβη, ο γενικός γραμματέας του δήμου απάντησε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να έγινε λάθος στην αρχική καταμέτρηση των σφραγίδων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται το Thestival, ο γ.γ. του δήμου, Κίμων Σαραφίδης, μετέβη το απόγευμα του Σαββάτου στο Τμήμα Ασφαλείας Παύλου Μελά για να δηλώσει το συμβάν, ενώ στο Αστυνομικό Τμήμα μετέβησαν και μέλη της παράταξης «Αλλάζω την πόλη μου» του Δημήτρη Δεληγιάννη, τα οποία κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

«Η απώλεια 86 σφραγίδων του εκλογικού υλικού του δήμου μας για τις δημοτικές εκλογές μπορεί να αποτελέσει μοχλό νόθευσης του αποτελέσματος της εκλογικής διαδικασίας. Για τον λόγο αυτό έχω υποβάλει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την απόδοση ευθυνών. Συγχρόνως έχω ζητήσει να ενημερωθούν για το γεγονός ο αρμόδιος εισαγγελέας, ο έφορος δικαστικών αντιπροσώπων και το υπουργείο εσωτερικών. Βεβαιώνω τους δημότες του δήμου Παύλου Μελά ότι η παράταξη μας θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για τη σωστή και ομαλή διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών», δήλωσε ο κ. Δεληγιάννης στο Thestival.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανατροπή», Γιώργος Λίλτσης, μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου και κατήγγειλε στην Εισαγγελία το γεγονός, επιφυλασσόμενος να κινηθεί και ο ίδιος νομικά.

Τέλος, στο Αστυνομικό Τμήμα Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη, μετέβησαν λίγο μετά τις 23.00 χθες και η υποψήφια δήμαρχος με την παράταξη «Πόλη Μπροστά» Σίσσυ Φραγκοπούλου, καθώς και ο επικεφαλής της παράταξης «Ανανεωτική Κίνηση Πολιτών Δ. Παύλου Μελά» Άρης Ιακωβίδης, οι οποίοι επίσης προτίθεται να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το τμήμα ασφαλείας Παύλου Μελά, ενώ οι σφραγίδες αντικαταστάθηκαν.

Exit poll: Με το κλείσιμο των καλπών την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, στις 19:00, θα μεταδοθεί το κοινό exit poll 2019, δίνοντας μια πρώτη εικόνα της εκλογικής μάχης. Αμέσως μετά ξεκινά η μετάδοση των αποτελεσμάτων για τις Ευρωεκλογές, τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019 μέσω του υπουργείου Εσωτερικών και της Singular Logic.

Ευρωεκλογές 2019: Στη μάχη του σταυρού ρίχνονται την Κυριακή 26η Μαΐου οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της χώρας, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, να έχουν θέσει διλήμματα εθνικών εκλογών στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι ενήλικες πολίτες της ΕΕ καλούνται στις κάλπες για να επιλέξουν ποιος θα τους εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή. Η Ελλάδα εκλέγει συνολικά 21 αντιπροσώπους, κατέχει δηλαδή 21 έδρες. Στις Ευρωεκλογές 2019, ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ τεσσάρων (4) κατά ανώτατο όριο υποψηφίων του συνδυασμού που θα επιλέξει.

Περιφερειακές εκλογές 2019: Την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, και αν χρειαστεί, και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 (σε όσες Περιφέρειες δεν υπάρξει συνδυασμός που συγκεντρώνει το 50% συν 1 ψήφο), οι πολίτες ψηφίζουν από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα για τις Εκλογές 2019.

Δημοτικές εκλογές 2019: Σε δύο γύρους διεξάγονται και οι Δημοτικές Εκλογές 2019 για την ανάδειξη δημάρχου και μελών δημοτικού συμβουλίου, εφόσον δεν συγκεντρωθεί από τον συνδυασμό το ποσοστό 50% συν 1 ψήφο.

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Το newsbeast.gr, όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία εδώ και εννιά χρόνια, θα καλύψει έγκυρα και αναλυτικά όλες τις εξελίξεις, ενημερώνοντας άμεσα τους αναγνώστες του για το exit poll και τη ροή των αποτελεσμάτων. Δείτε τους δυναμικούς εκλογικούς χάρτες: