Για τα επιτύχει η εξυγίανση στον δημόσιο τομέα «πρέπει να αρθεί το αίσθημα της ανασφάλειας που υποδαυλίζει η υπόνοια περί οριζοντίων και άκριτων απολύσεων», επισήμανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην συζήτηση που είχε με τον Φρανσουά Ολάντ, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο κ. Μανιτάκης ενημέρωσε τον κ. Ολάντ για την πρόοδο που έχει γίνει στον τομέα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισημαίνοντας τη σημασία της συνεισφοράς της Γαλλίας και της Task Force σε επίπεδο τεχνογνωσίας σε αυτή την προσπάθεια.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια μιας εποικοδομητικής συζήτησης, ο κ. Μανιτάκης εστίασε στην ανάγκη οι δημόσιοι υπάλληλοι να κατανοήσουν και να στηρίξουν τη Μεταρρύθμιση στον δημόσιο τομέα. Ακολούθως επισήμανε ότι για να γίνει αυτό πρέπει να αρθεί το αίσθημα της ανασφάλειας που υποδαυλίζει η υπόνοια περί οριζοντίων και άκριτων απολύσεων καθώς αποτελεί τροχοπέδη για τη Μεταρρύθμιση, ειδικά σε μια κοινωνία όπου η ανεργία έχει ξεπεράσει το 25%.

Στο μεταξύ, παρουσία του κ. Μανιτάκη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους εμπειρογνώμονες της Task Force, καθώς ξεκινά το έργο της αξιολόγησης των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2013 και για όλο το φάσμα των εποπτευόμενων φορέων και με όλα τα υπουργεία.