Για «υποκρισία» των τριών πολιτικών αρχηγών της κυβέρνησης μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι η τελευταία συνάντησή τους είχε επικοινωνιακό χαρακτήρα και δεν απέδωσε τίποτα χειροπιαστό για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων μεγάλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Χαρακτήρισε, δε, «χαμένη ευκαιρία» την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα, ενώ τόνισε ότι η σημερινή πανελλαδική απεργία αποτελεί «στοίχημα» και δείκτη για τις αντοχές της κυβέρνησης.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο«, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «η σημερινή απεργία θα αποτελέσει ένα σημαντικό δείκτη που η επιτυχία της θα προσδιορίσει, αν θέλετε, και τις αντοχές της σημερινής κυβέρνησης. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να έχουμε μια πετυχημένη, μαχητική και αποφασιστική συμμετοχή του κόσμου στις σημερινές κινητοποιήσεις. Προφανώς δεν εξαρτώνται όλα από μια κινητοποίηση αλλά, όπως σας είπα, θα είναι ένας σημαντικός δείκτης. Θα δείξει αφενός τη διάθεση του κόσμου απέναντι σε μια πολιτική που καθημερινά δείχνει όλο και περισσότερο το πραγματικό της πρόσωπο. Τις άγριες διαθέσεις της, την ένταση των μέτρων, τα οποία τελικά είναι ατέλειωτα και καθώς κλείνει ένας κατάλογος, ένας άλλος ταυτόχρονα ανοίγει. Θα δούμε λοιπόν. Περιμένουμε να υπάρχει μια μαζική συμμετοχή».

Σε ότι αφορά την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «δεν έκανε τίποτε άλλο από το να σταχυολογήσει όλα τα μεγάλα προβλήματα των τελευταίων μηνών και να υπάρξει μια αναφορά, χωρίς όμως να προκύψει κανένα καινούργιο ουσιαστικό στοιχείο και περιεχόμενο γύρω από αυτά. Δηλαδή το θέμα της διαθεσιμότητας, των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, τεράστιας εκρηκτικής ανεργίας η οποία δεν κρύβεται με τίποτα, θα έλεγα και του ΕΣΠΑ και τα ζητήματα των τραπεζών. Σε όλα αυτά τα κορυφαία ζητήματα δεν υπήρξε τίποτα καινούργιο που να προέκυψε από την σύσκεψη των αρχηγών. Άρα, αντιλαμβάνεστε ότι όλο αυτό το δήθεν ενδιαφέρον εκ μέρους των τριών συναρχηγών είναι άκρως υποκριτικό και κάτω, βέβαια, από την πίεση της ίδιας της πραγματικότητας».

Τέλος, αποτίμησε την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Ελλάδα ως «χαμένη ευκαιρία για να διατυπώσει η ελληνική πλευρά τα ζητήματα όπως πραγματικά είναι σε μια επίσημη συζήτηση. Για άλλη μια φορά λοιπόν δεν ακούσαμε να υπάρχει η οποιαδήποτε αναφορά στα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής που και η Γαλλία από την πλευρά της στηρίζει, εννοώ της μνημονιακής πολιτικής, δεν υπήρξε ούτε μια αναφορά σε αυτό που είναι το θέμα των ημερών του «λάθους» της ΔΝΤ».