Τα πολύ «σημαντικά αποτελέσματα» της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ», τονίζοντας τις αναφορές του κ. Ολάντ στην ΑΟΖ και στο ενδιαφέρον του Παρισιού για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της Ελλάδας.

Κάνοντας λόγο για «πάρα πολύ σημαντική επίσκεψη», ο κ. Σίμος Κεδίκογλου τόνισε «τις αναφορές (του Γάλλου προέδρου) στην ΑΟΖ, στα ευρωπαϊκά κοιτάσματα που βρίσκονται στο Αιγαίο, στην πρόθεση της Γαλλίας να συμμετάσχει στην ενδεχόμενη συνεκμετάλλευση. Επίσης, την ενίσχυση που θα έχει η Ελλάδα από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων της Γαλλίας και η συνεισφορά σε επίπεδο τεχνογνωσίας στους τομείς της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Υγείας κτλ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε δε το γεγονός ότι «μπήκαν και οι επιχειρήσεις απευθείας στο παιχνίδι, με τη δημιουργία του ελληνογαλλικού συμβουλίου, το οποίο θα προωθήσει δράσεις σε συγκεκριμένους τομείς και προτεραιότητα θα είναι η ενέργεια, οι μεταφορές, η διαχείριση υδάτινων πόρων, η άμυνα, το εμπόριο και ο τουρισμός, για τον οποίο υπογράφηκε και μια συμφωνία χθες. Ο κ. Ολάντ είπε ξεκάθαρα ότι ο σκοπός της επίσκεψής του είναι να ενθαρρύνει, να παρακινήσει, να παροτρύνει γαλλικές επιχειρήσεις να έρθουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα».

Τέλος, ο κ. Κεδίκογλου απέδωσε εύσημα στον κ. Μηταράκη για την «επιστροφή» του Κατάρ στον διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Ελληνικού.