Διασταυρώνουν τα… ξίφη τους τα πολιτικά κόμματα με αφορμή την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα.

«Η χώρα μας πρέπει να κάνει συμμαχίες», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, που βρέθηκε στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» στον ΣΚΑΪ.

Και σχολιάζοντας την επίσκεψη Ολάντ, είπε: «Εσείς θέλετε να ιεραρχήσετε Ελλάδα Γαλλία μία συμμαχία. Δεν έχουμε πάρει απάντηση όμως για κάποια θέματα. Πρέπει να βρεθούν σοβαρές συμμαχίες. Δεν είμαστε εμείς τεμπέληδες, άλλοι είναι». Για να συνεχίσει: «Η ιστορία των επενδύσεων στην Ελλάδα είναι σύντομο ανέκδοτο. Εμείς θέλουμε επενδύσεις στην Ελλάδα αλλά δεν θέλουμε ιδιωτικοποιήσεις. Υπάρχει ένα θέμα που απαιτεί σύνθετη διαπραγμάτευση. Η ιστορία της ΑΟΖ είναι πολύ σοβαρό πράγμα».

Από την πλευρά του ο συνάδελφός της από τη Νέα Δημοκρατία, Άρης Σπηλιωτόπουλος, ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι: «Αντιλαμβάνομαι την ενόχληση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ διότι δεν συνομίλησαν με την πλευρά του Ολάντ. Δεν έχουν χτίσει συμμαχίες για τον εαυτό τους στην πράξη. Μάλλον με παιδαριώδη τρόπο λειτούργησαν στο παρελθόν. Εγώ θα ήθελα την αξιωματική αντιπολίτευση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων». Και τόνισε: «Από κάθε επένδυση ο πολίτης κερδίζει διότι υπάρχουν χρήματα από τα έσοδα και δεύτερον αντιμετωπίζεται η ανεργία. Πρέπει να βάλουμε χρήματα και μέσα από επενδύσεις να υπάρξουν θέσεις εργασίας. Με ευχολόγια δεν αντιμετωπίζουμε την ανεργία».

Πάντως, αν και ο Ολάντ δήλωσε ότι δεν ήρθε στην Αθήνα για να πουλήσει εξοπλισμούς, υπήρξε ωστόσο συμφωνία για δυο γαλλικές φρεγάτες από τις έξι που είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση Καραμανλή οι οποίες όμως δεν θα αγοραστούν αλλά θα δοθούν με τη μέθοδο του leasing.