«Για μένα ο αθλητισμός ήταν πάντα ένας τρόπος ζωής. Κάνω πολλά σπορ. Είναι η πιο δημιουργική και όμορφη εκτόνωση κόντρα στην πίεση της δουλειάς. Από μικρός αθλούμαι» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον sport24 radio.

«Εγώ συνδέω τον μαζικό αθλητισμό, που βλέπουμε να αναπτύσσεται στην Ελλάδα, με τους αγώνες τρεξίματος, τα τρίαθλα, τις ποδηλασίες. Είναι για εμάς πολιτική προτεραιότητα να τον στηρίξουμε, γιατί ο αθλητισμός είναι προϋπόθεση για μια καλή δημόσια υγεία. Να στηρίξουμε τον μαζικό, τον ερασιτεχνικό αθλητισμό», τόνισε ο κ. Μητσοτάκη.

Σε ερώτηση για τον τελικό του Champions League, ο αρχηγός της ΝΔ ανέφερε: «Η Τότεναμ μού είναι συμπαθής, αλλά στην Αγγλία είμαι Λίβερπουλ. Η προτίμησή μου στον τελικό είναι ξεκάθαρη».

Το ζήτημα της βίας είναι το πιο δύσκολο, για να το αντιμετωπίσουμε. Είμαι διατεθειμένος να κάνουμε ανοικτή συζήτηση με όλους τους παράγοντες, γιατί το ποδόσφαιρο είναι σημαντικό, ανέφερε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη.

Δεν μπορείς να αλλάζεις τους κανόνες του παιχνιδιού εκ των υστέρων. Δεν καταλαβαίνω γιατί μειώνουμε τον αριθμό των ομάδων στο πρωτάθλημα. Ή θα κάνεις μια κλειστή λίγκα με 10 ομάδες, ή θα έχεις πρωτάθλημα με 16 ομάδες. Εγώ καταλαβαίνω την αντίδραση στα Γιάννενα. Δίνουμε πάντα την εντύπωση ότι υπάρχουν σκοπιμότητες. Όταν ρυθμίζεις την αγορά δεν έχεις προτιμήσεις, βγάζεις το καπέλο του φιλάθλου και βάζεις εκείνο του πολιτικού που θέλει να κερδίζει ο καλύτερος και να αναβαθμίσει το προϊόν, σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πρόσθεσε, ακόμα, πως Θα ήθελε να δώσει κίνητρα στις ομάδες, να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερους νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές να παίζουν. Από το να παίρνουμε 30άρηδες Λατινοαμερικάνους, θα προτιμούσα να παίζουμε με 18άρηδες Έλληνες, επισήμανε.