Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης μαζί με τους δικηγόρους Σαράντο Θεοδωρόπουλο και Άρη Κωνσταντάκη «ενάντια στην κατανομή με υπουργική απόφαση του τηλεοπτικού χρόνου σε βάρος της ΛΑΕ» όπως αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η ΛΑΕ κατέθεσε αίτημα με το οποίο ζητεί την ακύρωση και αναστολή της κυβερνητικής απόφασης που κατανέμει άδικα και παράνομα σε βάρος της ΛΑ.Ε τον προεκλογικό τηλεοπτικό χρόνο, εξισώνοντας αυθαίρετα την Λαϊκή Ενότητα με τον τηλεοπτικό χρόνο που δίδεται στην κ. Παπακώστα» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Κυβέρνηση και σύστημα μαζί με τα ελεγχόμενα από το σύστημα μέσα ενημέρωσης φιμώνουν και ενταφιάζουν την Λαϊκή Ενότητα. Προσφύγαμε σήμερα στο ΣτΕ με αίτημα ακύρωσης και αναστολής ενάντια στην κατάπτυστη απόφαση της κυβέρνησης η οποία κατακρεουργεί αυθαίρετα τον τηλεοπτικό χρόνο της ΛΑΕ. Αυτή η κυβερνητική απόφαση είναι αυθαίρετη, είναι παράνομη, είναι μεροληπτική, είναι αντισυνταγματική. Είμαστε ένα κόμμα που έλαβε το 2,9% των ψήφων με πλήρη ψηφοδέλτια σε όλη την επικράτεια στις προηγούμενες εκλογές, έχουμε ευρωβουλευτή και συνεχή αδιάλειπτη και πρωτοπόρα πολιτική δράση σε όλα τα μέτωπα» δήλωσε ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Σαράντος Θεοδωρόπουλος δήλωσε πως η υπουργική απόφαση για την κατανομή τηλεοπτικού χρόνου των κομμάτων προσβάλλει την αρχή της ισότητας.