Οι ενστάσεις που υπέβαλαν τρεις συνδυασμοί που δεν ανακηρύχθηκαν ενόψει των επικείμενων εκλογών για τον δήμο Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να «κοπούν» επειδή στις κατατεθείσες δηλώσεις τους δεν είχαν συμπεριλάβει υποψήφιους για την περιφέρεια της δημοτικής ενότητας Τριανδρίας, συζητήθηκαν σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τους συνδυασμούς «Γίνεται Μπορούμε» με επικεφαλής τον Σάββα Χαλιαμπάλια, «Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο και «Ενωμένοι Μακεδόνες για τον δήμο Θεσσαλονίκης» με επικεφαλής τον Δημήτρη Ζιαμπάση (με τη σειρά που το δικαστήριο εξέτασε τις ενστάσεις).

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι νομικοί τους εκπρόσωποι έκαναν λόγο για τυπική παράλειψη, την οποία απέδωσαν σε παραδρομή, ενώ ζήτησαν από το δικαστήριο να κάνει δεκτές τις ενστάσεις, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους συνδυασμούς να κατέλθουν στον εκλογικό στίβο και να κριθούν από τους δημότες της Θεσσαλονίκης.

Τη διαδικασία παρακολούθησαν οι επικεφαλής και των τριών συνδυασμών, από τους οποίους οι κκ. Χαλιαμπάλιας και Ζιαμπάσης κατέθεσαν ως μάρτυρες. Για λογαριασμό του συνδυασμού της «Ελληνικής Αυγής για τη Θεσσαλονίκη» εξετάστηκε ο δικηγόρος Θεοφάνης Τσάμης.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να ληφθεί μέσα στις επόμενες ώρες.