Πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτησή τους στην Βουλή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ζητούν να μάθουν αν κατέληξε σε κάποιο πόρισμα η έρευνα για το δημοσίευμα της Guardian, σχετικά με την κακοποίηση συλληφθέντων διαδηλωτών στη ΓΑΔΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο, και αν o κ. Δένδιας προέβη τελικά στις μηνύσεις που είχε προαναγγείλει εις βάρος της βρετανικής εφημερίδας.

Υπενθυμίζεται ότι η Guardian είχε δημοσιεύσει μαρτυρίες και φωτογραφίες διαδηλωτών, οι οποίοι συνελήφθησαν σε συμπλοκές μετά από αντιφασιστική κινητοποίηση στα Πατήσια. Όπως φαινόταν από τις φωτογραφίες, οι συλληφθέντες είχαν κακοποιηθεί και οι ίδιοι είχαν υποστηρίξει ότι αυτό έγινε από αστυνομικούς κατά την κράτηση τους στη ΓΑΔΑ.

Στο κείμενο της ερώτησής τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι το ιατροδικαστικό πόρισμα, όπου γίνεται αναφορά σε σημάδια από χρήση tazer, «εν τέλει διάψευσε» τον υπουργό, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2012 είχε δηλώσει στην Ολομέλεια της Βουλής ότι στις ιατρικές εκθέσεις «που θα βγουν στη δημοσιότητα δεν θα υπάρχει ούτε δείγμα ηλεκτροσόκ ούτε και κάψιμο».

Μετά από αυτή την εξέλιξη δεν θα έπρεπε ο κ. Δένδιας «να δηλώσει δημόσια ότι έσφαλε;», ρωτούν, καταλήγοντας, οι βουλευτές Δημήτρης Τσουκαλάς, Μαρία Κανελοπούλου, Βασιλική Κατριβάνου,Τάσος Κουράκης και Αφροδίτη Σταμπουλή.