«Παρέμεινα πρέσβης στο Παρίσι μέχρι το 2002. Το 2004 ήταν η τελευταία φορά που επισκέφθηκα τη γαλλική πρωτεύουσα», κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο πρώην πρεσβευτής της Ελλάδας στη Γαλλία, Ηλίας Κλης, αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή στη διαβίβαση της λίστας Λαγκάρντ στην Αθήνα.

Επισήμανε, δε ότι δεν βλέπει τίποτε παράδοξο στους χειρισμούς του πρεσβευτή της Ελλάδας στο Παρίσι, Κωνσταντίνου Χαλαστάνη, για να φτάσει το CD με τα αρχεία των Ελλήνων καταθετών στην Αθήνα.

Ο Η. Κλης προσέρχεται στην Επιτροπή ύστερα από ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τις οποίες υποδεικνύεται ως ο πρώτος παραλήπτης της λίστας Λαγκάρντ.

Ο πρώην πρεσβευτής της Ελλάδας στη Γαλλία δέχθηκε ομοβροντία ερωτήσεων ερωτήσεις για την ιδιότητά του ως συμβούλου του ΣΕΒ αλλά και ως ειδικού συμβούλου του πρωθυπουργού για θέματα πολιτιστικής συνεργασίας με τη Ρωσία. Δέχθηκε, μάλιστα, ερωτήσεις για τη συγγενική σχέση που τον συνδέει με τον Αντώνη Σαμαρά, την οποία επιβεβαίωσε λέγοντας ότι είναι δεύτερα ξαδέλφια. Επίσης, προέκυψε και μακρινή εξ αγχιστείας συγγένεια με το μέλος της προανακριτικής επιτροπής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Η συνέχιση των εργασιών της Επιτροπής αναμένεται πολύωρη καθώς, μετά την αποχώρηση του κ. Κλη, στην Επιτροπή προσήλθε να καταθέσει η κ. Χρύσα Χατζή, διευθύντρια στο Γραφείο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.