«Το πρόβλημα με τη ΝΔ είναι το πραγματικό της πρόγραμμα, το οποίο θα κάνει κάθε προσπάθεια να αποκρύψει μέχρι να πάμε στις εκλογές» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στον ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο» και με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη που αναμένεται να καταθέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Παππάς είπε ότι «η ΝΔ έχει ένα πρόγραμμα αντικοινωνικό. Θα δοκιμάσει όλων των ειδών τους αντιπερισπασμούς», προσθέτοντας ότι οι προοδευτικοί πολίτες, πρέπει να είναι σε εγρήγορση «και να θυμούνται ότι κάθε φορά που προσπαθεί να γίνει ένας αντιπερισπασμός, γίνεται ακριβώς γιατί η ΝΔ θέλει να αποφύγει τη συζήτηση επί της ουσίας».

Ωστόσο, πρόσθεσε, αυτό δεν είναι εφικτό, καθώς «η πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη θα μετατραπεί αυτόματα σε γενικευμένη συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης, αφού η κυβέρνηση θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης του εθνικού Κοινοβουλίου».

«Θέλουμε, δεν θέλουμε, θα μπούνε στο τραπέζι δύο ριζικά διαφορετικές στρατηγικές για το μέλλον της χώρας και του λαού», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

«Είναι απολύτως προφανές και διακηρυγμένο από την πλευρά της ΝΔ, ότι ζητά ένα εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο θα της επιτρέψει να εφαρμόσει το αντικοινωνικό της πρόγραμμα» σημείωσε, προσθέτοντας ότι θέλει «να ακυρώσει όλες τις δυνατότητες οι οποίες διαμορφώνονται από την κεντρική κατάκτηση την οποία έχει κάνει η χώρα και ο λαός αυτά τα τέσσερα χρόνια, δηλαδή την έξοδο από τα μνημόνια, και την ύπαρξη δημοσιονομικού χώρου, η οποία μας βάζει στη φάση των ελαφρύνσεων».

Τόνισε επίσης ότι η οικονομία απώλεσε 1 εκατ. θέσεις εργασίας κατά την κρίση, ενώ η κυβέρνηση κατάφερε να δημιουργήσει 400.000 νέες θέσεις εργασίας, έχοντας ως εθνικό στόχο για την επόμενη τετραετία, τη δημιουργία άλλων 400.000 νέων θέσεων εργασίας.

«Ο ελληνικός λαός, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, ξέρει αν τη χώρα θα την κυβερνήσει μία δυναστεία των offshore» με εγγυημένη την άνοδο της ανεργίας και την κάλυψη των σκανδάλων της Siemens και της Novartis «ή θα την κυβερνήσει μία προοδευτική συμμαχία η οποία θα εγγυηθεί την πορεία υπέρ των πολλών, μία πορεία προς τη δίκαιη ανάπτυξη».

Στις αιτιάσεις περί «παροχολογίας» ο υπουργός απάντησε ότι «είναι η πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια που τα δημόσια οικονομικά μας είναι τακτοποιημένα, υπογραμμίζοντας ότι «είναι απολύτως δηλωτικός της προσέγγισης που έχει η σκληρή Δεξιά στην Ελλάδα, το γεγονός ότι χρησιμοποιεί τον όρο παροχολογία για την συγκροτημένη, διανεμητική, δίκαιη πολιτική την οποία επιδιώκουμε να ακολουθούμε μέσα σε δεδομένες συνθήκες, και δηλωτικό των προθέσεών της».

Όπως σημείωσε, «ο κ. Μητσοτάκης σφιχταγκάλιασε και ανέδειξε αποκρουστικές ιδέες για την εφαρμογή οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής» μιλώντας για «κατάργηση των αποζημιώσεων απόλυσης, 7 δισ. περικοπές, ρητή πρόθεση να αυξηθούν οι τζίροι των ασφαλιστικών εταιρειών από 2 έως 5 δισ. ετησίως. Το ασφαλιστικό Πινοσέτ είναι αυτό, μην γελιέται κανένας. Και βεβαίως ξεχείλωμα της έννοιας του 8ώρου».

«Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ γράφει κατάργηση του 8ώρου, κατάργηση του ασφαλιστικού και θεμελίωση του ασφαλιστικού Πινοσέτ. Αυτό γράφει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Δεν έχει απλώς τα ονόματα των υποψηφίων της. Όπως αντιστοίχως και το δικό μας ψηφοδέλτιο γράφει πάνω τις δικές μας προγραμματικές προτεραιότητες για την Ελλάδα και την Ευρώπη», τόνισε ο Ν. Παππάς.