Ο Γιάννης Μανώλης δήλωσε έτοιμος να προσχωρήσει στην πρωτοβουλία δημιουργίας μίας νέας πολιτικής κίνησης στον χώρο της κεντροδεξιάς, από στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Στους 21 που υπογράφουν σε πρώτη φάση την κίνηση δεν υπάρχουν τα ονόματα των Χ. Ζώη και Γ. Μανώλη, καθώς η απόφαση ήταν οι πρώτοι υπογράφοντες να είναι άνθρωποι νέοι προερχόμενο π.χ. από την κοινωνία.
«Δεν ξέρω αν θα μπει ο κ. Μαρκόπουλος. Εγώ το πιθανότερο είναι να μπω», δήλωσε ο κ.Μανώλης.

Στα ονόματα που υπογράφουν είναι πανεπιστημιακοί και τοπικοί παράγοντες από την περιφέρεια οι οποίοι στην πλειονότητα τους «βγαίνουν μπροστά για πρώτη φορά».

«Υπάρχουν 21 πολύ ικανά στελέχη, καταξιωμένα στο χώρο του ο καθένας. Διαβάζουμε με προσοχή το κάλεσμα τους και μελετάμε τα ονόματα τα οποία είναι γνωστά. Για παράδειγμα, από το χώρο της επικοινωνίας είναι ο Σωτήρης Τζούμας. Αυτό είναι ένα φόρουμ που θα επεξεργαστεί θέσεις για την κατάσταση και στην οικονομία και στην κοινωνία. Και από εκεί και πέρα, επειδή αυτές οι θέσεις κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνουν πράξη για το καλό της χώρας, υπάρχει ένα ενδεχόμενο και συζητείται να μετατραπεί σε μια πολιτική κίνηση», επισήμανε ο κ. Μανώλης.

Η κίνηση αυτό «κινείται αντιμνημονιακά, είναι φανερό. Προσπαθεί να προτείνει λύσεις στα προβλήματα και στα αδιέξοδα που υπάρχουν σήμερα στην ελληνική κοινωνία. Αυτό θα το μελετήσουμε και πιθανότατα κάποιοι από εμάς πολιτικοί το επόμενο διάστημα να προσχωρήσουμε. Το διαφορετικό και το συναρπαστικό είναι το ότι δεν έχουν έναν αρχηγό τα παιδιά που ξεκίνησαν και θέλουν να κουμπώσουν πάνω του και να φτιάξουν ένα κόμμα. Αναλύουν θέσεις και προτάσεις για τα αδιέξοδα που υπάρχουν στην Ελλάδα και εφόσον κριθεί ότι πρέπει κάποιοι να τα μετουσιώσουν σε πράξη πολιτική, θα κληθούν πολίτες, καταξιωμένοι ακόμα και από την πολιτική. Δεν υπάρχουν αρχηγοί», τόνισε.