Στην αντεπίθεση περνάει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, εξαπολύοντας ευθείες βολές κατά των οικονομικών εισαγγελέων για τις κακουργηματικές ποινικές διώξεις κατά στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ, αναφορικά με το μέγεθος του ελλείμματος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, οι οικονομικοί εισαγγελείς κατηγορούνται για κομματική σε βάρος του ΠΑΣΟΚ μεροληψία.

«Φαίνεται ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς “βλέπουν” πρόβλημα, μόνον όταν κάποια υπόθεση μπορεί να συνδεθεί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας», αναφέρεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται ότι «έτσι υπηρετούν τη δικαιοκρατία».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι η ηγεσία της ΕΛΣΤΑΤ κατέβαλε προσπάθειες για να συμμορφωθεί με τους κανόνες της ΕΕ και να αποκαταστήσει τη διαφάνεια και την αξιοπιστία σε έναν τομέα καθοριστικό για τη χώρα και τους Έλληνες και αυτή η προσπάθεια μετατρέπεται σε ποινική διαδικασία, την ίδια ώρα που όσοι οδήγησαν τη χώρα στο δημοσιονομικό γκρεμό μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 παραμένουν στο απυρόβλητο.

Η κίνηση των οικονομικών εισαγγελέων έρχεται σε αντίθεση με την Κομισιόν, η οποία αναφέρει, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, στις 26 Απριλίου 2012, ότι η Eurostat, έχει δημοσιεύσει τα ελληνικά στοιχεία σε τρεις διαδοχικές περιπτώσεις από το Νοέμβριο του 2010 και μετά, «χωρίς επιφυλάξεις», κάτι που, όπως αναφέρει η Κομισιόν, «αντικατοπτρίζει τη σημαντική βελτίωση των ελληνικών δημοσιονομικών στατιστικών και τη συμμόρφωση με τους κανόνες του ΕΣΛ95».

Παράλληλα, αφήνεται να εννοηθεί ότι οι δύο εισαγγελείς μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2013 και του Προγράμματος Προσαρμογής. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Γραφείου του κ. Παπανδρέου, «η εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού για το 2013 της τρικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας με πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, μας διαβεβαιώνει ότι, η εκτέλεση τόσο του Προϋπολογισμού όσο και του Προγράμματος Προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, στηρίζονται στην παραδοχή ότι το έλλειμμα του 2009 έφθασε το 15,6%».