Συνάντηση με το Σύλλογο Φίλων του Τριγώνου Αθηνών είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών, Παύλος Γερουλάνος. Οι Φίλοι του Τριγώνου είναι μια νεοσύστατη οργάνωση, της οποίας τα μέλη προέρχονται από όλο το φάσμα δραστηριοτήτων του Τριγώνου (κάτοικοι, ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες ακινήτων, καταστηματάρχες, καλλιτέχνες).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του κ. Γερουλάνου, η περιοχή παρουσιάζει ιδιαίτερα βελτιωμένη εικόνα τον τελευταίο καιρό, μετά το πρόγραμμα παρέμβασης που πραγματοποιήθηκε με τη σύμπραξη του δήμου Αθηναίων και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Τα μέλη του Συλλόγου εξέθεσαν στον κ. Γερουλάνο τους προβληματισμούς τους, που αφορούν στη διατήρηση του μεικτού χαρακτήρα της περιοχής, στην επέλαση του Airbnb, στην ανταποδοτικότητα των δημοτικών τελών, την καθαριότητα κλπ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε το σημαντικό εθελοντικό έργο που επιτελούν τα μέλη του Συλλόγου Φίλων του Τριγώνου Αθηνών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτούς τους ευαισθητοποιημένους Αθηναίους ακριβώς έχω στο μυαλό μου όταν προτείνω τα συμβούλια γειτονιάς, όταν προτείνω τις υιοθεσίες δημοσίων χώρων από φορείς της περιοχής. Όπως είπε και μια κυρία που διατηρεί κατάστημα με παιδικά ρούχα στην περιοχή, “χωρίς τους πολίτες, δεν γίνεται τίποτα”».

«Πολλές φορές με ρωτούν ποιες αναπλάσεις του εξωτερικού έχω στο μυαλό μου σαν πρότυπο για την Αθήνα. Και απαντώ: δεν είναι ανάγκη να κοιτάμε μόνο έξω. Προφανώς και υπάρχουν καλές πρακτικές σε άλλες πρωτεύουσες. Ωστόσο, παραδοσιακά στην Ελλάδα δεν μαθαίνουμε από τα σωστά ούτε από τα λάθη μας. Η ανάπλαση του Τριγώνου αξίζει να αποτελέσει για εμάς παράδειγμα και να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία αυτή και σε άλλες γειτονιές της πόλης μας», υπογράμμισε ο κ. Γερουλάνος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.