«Η μαγική λέξη είναι η πρόληψη», τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, αναφερόμενος στο ζήτημα της Πολιτικής Προστασίας, σε συνέντευξη το στον τηλεοπτικό σταθμό «Blue Sky» και πρόσθεσε: «Αντί της πρόληψης, βλέπουμε να υπάρχει διασπορά της ευθύνης με τη συναρμοδιότητα να απλώνεται σε ένα πλήθος φορέων με αποτέλεσμα να “χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα”, όπως λέει και ο λαός μας».

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση μιας κρίσης, επεσήμανε ότι έχει περάσει «δια πυρός και σιδήρου» όλα τα χρόνια που διετέλεσε νομάρχης και περιφερειάρχης και ήταν «πάντα παρών». «Δεν παρίστανα τον πυροσβέστη, τον λιμενικό και ούτω καθ’ εξής, όμως, πρέπει ο υπεύθυνος να έχει φυσική παρουσία την ώρα της κρίσης για να σχηματίζει ίδια αντίληψη των πραγμάτων», είπε ο κ. Σγουρός, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σχετικά με τα απορρίμματα, υποστήριξε ότι «οδηγούμαστε σε αδιέξοδο διότι ακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί που είχαν δημοπρατηθεί και επειδή η σημερινή διοίκηση ήταν αντίθετη στις ΣΔΙΤ, που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πλέον χρησιμοποιεί».

Τέλος, για τις χωροθετήσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων, συσχετίζει τις αντιδράσεις που έχουν ξεσηκωθεί για τη Φυλή και το Γραμματικό με αυτούς που σημειώθηκαν επί θητείας του στην Κερατέα, «όπου δώσαμε λύση μέσα από διάλογο με την προηγούμενη δημοτική αρχή και το υπουργείο Περιβάλλοντος», όπως αναφέρει.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber