Να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να λυθεί το «μυστήριο» της αντιγραφής της λίστας αλλά και της αφαίρεσης από αυτή των ονομάτων των συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ζητά με παραγγελία του προς τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα Ν. Παντελής.

Αφορμή αποτέλεσε δημοσίευμα του Έθνους, σύμφωνα με το οποίο οι ειδικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν έχουν κληθεί ακόμα να συνδράμουν ή να προσφέρουν τις γνώσεις του στη Δικαιοσύνη.

«Πιστεύουμε ότι λόγω ηλεκτρονικού αναλφαβητισμού, θα υπάρχουν ίχνη στο στικάκι, τα οποία θα μπορούσαν να αποκαλύψουν πολλά στοιχεία για την ταυτότητα της επεξεργασίας που έχει υποστεί η λίστα, καθώς και για την πορεία της από… υπολογιστή σε υπολογιστή.

Δυστυχώς, από την ίδια… “ασθένεια” πάσχει, όπως φαίνεται, και η Δικαιοσύνη, αφού μέχρι σήμερα κανείς δεν μας έχει καλέσει για οποιαδήποτε βοήθεια, την οποία είμαστε έτοιμοι φυσικά να δώσουμε όποτε μας ζητηθεί», είπε στην εφημερίδα υψηλόβαθμο στέλεχος της Δίωξης.