To Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων είναι καταρχήν αρνητικό στο ενδεχόμενο να αναχρηματοδοτήσει τα δάνεια που έχουν συνομολογήσει οι Δήμοι με εμπορικές τράπεζες, αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κυριάκου Βιρβιδάκη.

«Το υπουργείο Εσωτερικών, μετά από αίτημα ορισμένων Δήμων, εξέτασε το ενδεχόμενο αναχρηματοδότησης των δανείων που έχουν συνομολογήσει οι Δήμοι με εμπορικές τράπεζες από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Ωστόσο, κατά τη συνεργασία που αναπτύχθηκε, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τοποθετήθηκε καταρχήν αρνητικά στη συγκεκριμένη πρόταση», αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Στυλιανίδης στο απαντητικό έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών τονίζει ότι το πρόβλημα των δανείων των δήμων δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς αφορά στις διμερείς οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δήμων και των εμπορικών τραπεζών.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ με την ερώτησή του επισήμανε το πρόβλημα του υψηλού δανεισμού των δήμων, τονίζοντας ότι η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος έχει απευθυνθεί στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών ζητώντας να υπάρξει ρύθμιση των δανείων τους ανάλογη της ρύθμισης που έγινε για τις δανειακές υποχρεώσεις τους προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.