Αναγνωρίζοντας τη «θεσμική συνδρομή της ελληνικής διπλωματίας στην προετοιμασία της επίσκεψης του Αλ. Τσίπρα στη Βραζιλία και την Αργεντινή, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε σήμερα τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο για τα αποτελέσματα της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική που, όπως τόνισε, στόχο είχε τη «διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος».

Όπως τόνισε στις δηλώσεις ο κ. Αβραμόπουλος, στόχος της κυβέρνησης είναι η «καλύτερη εκπροσώπηση της Ελλάδας στο εξωτερικό» και η επίτευξη «συναινετικής εξωτερικής πολιτικής».

Δεδομένου δε, όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών, ότι η αντιμετώπιση της κρίσης δεν είναι εσωτερικό ζήτημα, ο «καλός συντονισμός κυβέρνησης και κομμάτων» διευκολύνει για την ανάπτυξη διαύλων με στόχο την αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της χώρας και του ρόλου της στη διεθνή σκηνή.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε από την πλευρά του, ότι δεν ήταν επιδίωξη της επίσκεψης «η αντιγραφή μοντέλων», αλλά η «διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος σε δύο σύμμαχες χώρες».

Τονίζοντας, εξάλλου, ότι η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε «ευήκοα ώτα» στην αναζήτηση αλληλεγγύης, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «προτεραιότητα» του κόμματός του είναι η ανάπτυξη «πολυδιάστατης και ενεργού εξωτερικής πολιτικής».

Καταλήγοντας, ο κ. Τσίπρας ζήτησε να αναβαθμιστούν οι σχέσεις της χώρας μας με τη λατινική Αμερική.