Παρασκευόπουλος: Έχουμε κάνει προτάσεις που βλέπουν το μέλλον της χώρας

«Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι στάση ειλικρίνειας και ευθύνης»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:48
14/03/2019
Παρασκευόπουλος: Έχουμε κάνει προτάσεις που βλέπουν το μέλλον της χώρας
10
loading

«Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε κάνει καιροσκοπικές ή συγκυριακές προτάσεις, αλλά προτάσεις που βλέπουν το μέλλον της χώρας».

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης, Νίκος Παρασκευόπουλος, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη λήψη απόφασης επί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος.

«Απέναντι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, η αντιπρόταση της ΝΔ αποσκοπούσε σε πολλά πράγματα στην επικαιρότητα και όχι στην απόκτηση μιας συνταγματικής, θεσμικής εγγύησης της κοινωνικής και ιστορικής πορείας της χώρας», επισήμανε.

Ταυτόχρονα, ο κ. Παρασκευόπουλος επανέλαβε την άποψη της κυβέρνησης ότι η παρούσα Βουλή δεσμεύει την επόμενη Βουλή ως προς την κατεύθυνση και το περιεχόμενο των αναθεωρητέων διατάξεων. «Η άποψη αυτή είναι ειλικρινής και αναγκαστική θεσμικά και οφείλει η επόμενη Βουλή να τη σεβαστεί», τόνισε και πρόσθεσε: «Στις προσεχείς εκλογές θα ληφθούν υπόψη τα επιχειρήματα των δύο κομμάτων από τον ελληνικό λαό, που θα ψηφίσει αν θέλει μια συνταγματική μεταρρύθμιση προοδευτική, στην κατεύθυνση αναβάθμισης και ενίσχυσης των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και δεν θα ταχθεί υπέρ της επιλογής μιας κυβέρνησης που εισηγείται λευκή συνταγματική επιταγή και κάνει ότι θέλει αιφνιδιάζοντας και χωρίς να δικαιολογεί την ψήφο της».

Ο κ. Παρασκευόπουλος χαρακτήρισε ναυαρχίδα των προτάσεων της κυβερνητικής πλειοψηφίας το άρθρο 86, που αφορά την ποινική ευθύνη των πολιτικών προσώπων της χώρας. «Είχαμε σε αυτή τη διάταξη ευρύτατη πλειοψηφία. Δεν σημαίνει, όμως, ότι όλοι το επιθυμούν για τον ίδιο λόγο. Είναι γνωστό ότι υπάρχει και η ακροδεξιά αντίληψη ότι όλοι διεφθαρμένοι είναι. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 86 δεσμεύει μόνο το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πρόταση που θα βελτιώσει τη λογοδοσία, τον ποινικό έλεγχο και την ευθύνη των πολιτικών στο Κοινοβούλιο. Η προώθηση της δείχνει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την εμβάθυνση της Δημοκρατίας και όχι να κερδίσει τις εκλογές. Το άρθρο 86 είναι κεντρικό ζήτημα για τη λειτουργίας της Δημοκρατίας διότι εισάγει την ποινική λογοδοσία των αρχόντων».

Ακόμα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης διαχώρισε την «προσεκτική στάση που κράτησαν στελέχη της ΝΔ που είχαν θεσμικό ρόλο», όπως είπε, με τη στάση του αρχηγού της, Κυριάκου Μητσοτάκη, που δήλωσε ότι αυτό που ενδιαφέρει το κόμμα του είναι τα άρθρα 16 και 24.

«Αυτή δεν είναι στάση συζήτησης κατ' άρθρων για τη ψήφιση ενός νέου Συντάγματος. Όλοι πρέπει να δουν ότι οι ρυθμίσεις είναι καθοριστικές για τις τύχες του λαού. Αυτή η διαφορά στάσης υπήρχε, ήταν φανερή», σημείωσε.

«Η ουσία των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, διορθώνουν, βελτιώνουν και προωθούν ένα Σύνταγμα αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, που θα εκφράζει τις σημερινές θεσμικές ανάγκες, σε ό,τι αφορά το πεδίο των κοινωνικών δικαιωμάτων. Είναι προσεκτικές και σταθμισμένες», είπε και έφερε ως παράδειγμα την πρόταση για το άρθρο 3 λέγοντας: «Δεν είναι ριζοσπαστική, αλλά δείχνει ότι σε καμία περίπτωση η επικρατούσα θρησκεία δεν μπορεί να οδηγήσει τις άλλες θρησκείες σε υποβάθμιση».

Και ο κ. Παρασκευόπουλος συνέχισε: «Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι στάση ειλικρίνειας και ευθύνης για την καλή λειτουργία του πολιτεύματος, την αναβάθμιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και δεν αφορά σε καμία περίπτωση η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ την τύχη των εκλογών και την κατάκτηση της κυβερνητικής θέσης.

Η μόνο πρότασή μας για τις εκλογές είναι για την εισαγωγή της απλής αναλογικής στο Σύνταγμα που είναι μια διαχρονική επιλογή της Αριστεράς».

Αιτιολογώντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά την πρώτη ψηφοφορία επί της πρότασης της ΝΔ για τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Παρασκευόπουλος επισήμανε ότι το κόμμα του τέθηκε σε ένα βαρύ δίλημμα. «Θα έπρεπε να διαλέξουμε για μια Βουλή που θα πηγαίνει εκλογές με 151 βουλευτές και σε μια εύκολη προσφυγή όπου ο λαός άμεσα θα επιλέγει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και τα δύο έχουν προβλήματα. Η πρώτη οδηγεί σε μονοκομματικό Πρόεδρο και η εκλογή του από το λαό δημιουργεί ένα πόλο διαρχίας και ήταν ιδιαίτερα προβληματική. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ενδιάμεση, να γίνονται 7 στην ουσία κοινοβουλευτικές εκλογές, που στην ουσία να είναι δύσκολη η προσφυγή στην άμεση εκλογή του, ώστε να ασκηθεί κοινωνική πίεση».

Ο κ. Παρασκεύοπουλος υπεραμύνθηκε και της στάσης του κόμματός του, που απέρριψε την πρόταση της ΝΔ για το άρθρο 16 και τη δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων. «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι τίμια σε σχέση με το άρθρο 16 να μην αλλάξει, και απηχεί και την καταξιωμένη πορεία των ελληνικών πανεπιστημίων και τη βούληση της πλειονότητας του ελληνικού λαού. Εξάλλου, με βάση το ισχύον Σύνταγμα, επιτρέπεται η ίδρυση πανεπιστήμιων από ιδιώτες αρκεί η λειτουργία τους να είναι υπό την εποπτεία κανόνων. Η αντιδικία μας με τη ΝΔ είναι αν θα έχουμε πανεπιστήμια κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως ζήτησε η εισηγήτριά της, που αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να δεχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ διότι κερδοσκοπία και γνώση δεν μπορεί να συνυπάρχουν», υπογράμμισε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar @ΣΥΡΙΖΑ

  Είμαστε και αστρολόγοι και καφετζούδες άμα λάχει.

 2. avatar true

  Το μέλλον όπως το σκέφτεται ο σύριζα (πρέπει να έχεις και iq υψηλό ) για την Ελλάδα που το εμπιστευτηκαν είναι να αποφυλακίζονται οι ισοβίτες και να πίνουν καφέ στο σπίτι τους. Αντε ρε κάντε μας την χάρη να ξεκουμπιστείτε.

 3. avatar βρε Τυχοδιωκτες Απαταιωνες

  Η σταση του ΣΥΡΙΖΑ ειναι το Ψεμα η Υποκρισια η Αλητεια ,Ετσι δεν ειναι μιστερ Παρασκευοπουλη? Η. κοροιδια και η εξαπατηση του Ελλην Λαου ηταν απο την αρχη απο το 2012 στα σχεδια του Τσιπροπινοκιο και του συριζα για να αρπαξει την εξουσια , την καρεκλα και να γεμισουν. τις τσεπες τους. Και σημερα ειναι πλεον ξεκαθαρο πως παλευει να κανει τις μεταρυθμισεις κατα το συμφερον του .Ειναι πλεον γνωστο σε ολοκληρη την Ελλην κοινωνια πως Ολα τα κανει για ιδιον οφελος και οχι για το καλο της Πατριδας μας .Ο Ελλην Λαος δεν θα την ξαναπατησει οπως το 2015 που πιστεψε τα ασυστολα συνειδητα ψεματα του τσιπρα και του εδωσε ενα τετοιο μεγαλο ποσοστο Ακομα δε το χειροτερο στο Δημοψηφισμα. Θα ξανακατσετε κ. παρασκευοπουλε στην καρεκλα της Εξουσιας ολοι σας Συριζαιοι η οπως αλλιως θα λεγεστε. Το ετος 2099 .Οταν πλεον η Πατριδα μας θα εχει παρει πισω την Δημοσ Περιουσια και την Εθνικη Κυριαρχεια που παραχωρησατε στους φιλους σας Τοκογλυφους Γερμανους και ΔΝΤ.Μονο και μονο για τις καρεκλες σας και τις τσεπες σας Απαταιωνες Προδοτες Τυχοδιωκτες Καθαρματα Ανθελληνες.Κανεις Ελληνας πια δεν θα σας πιστεψει απο δω και περα. Για την κοροιδια την Απαταιωνια και την μεγαλη Προδοσια σας στην Πατριδα μας και την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ

 4. avatar FIXED

  Παρασκευόπουλος: Έχουμε κάνει προτάσεις που βλάπτουν το μέλλον της χώρας

 5. avatar Πρέπει..

  Τα χόρτα που κατάσχει η αστυνομία εδώ και τρία χρόνια να τα μοιράζονται εκεί στη Βουλή, στα γραφεία τους, κλπ, και να τα πίνουν φουλ!
  Αλλιώς δεν εξηγείται το πως βρίσκονται σε παράλληλο σύμπαν τόσο καιρό..

 6. avatar Te

  Αν ξαναβγει ο τσιπροκιο τότε ο παρασκευοπουλος θα βγάλει όλους τους εγκληματίες από την φυλακή. Ειδες ηθικό πλεονέκτημα η αχρηστερα.

 7. avatar Μαρια κ.

  Παρασκευόπουλου όχι άλλες προτάσεις αρκετά μας έκαψες!!!!

 8. avatar Παρασκευόπουλος:

  Έχουμε κάνει προτάσεις που βλέπουν το μέλλον της χώρας
  όπως ο νόμος λαμπρου παρασκευόπουλου που αποφυλάκισε 12.300 κακούργους και αφήνει ελεύθερους όποιους κάνουν κακουργήματα (μερικά θέλουν να τα κάνουν πλημμελήματα)

 9. avatar Πιου

  Έχουν φτιάξει ένα παραμυθένιο κόσμο στο κεφάλι τους και ζουν εκεί! Στην Ελλάδα πάντως δεν ζουν, δεν εξηγείται αλλιώς

 10. avatar 2019

  Είναι πολλά τα λεφτά!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει