«Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας έχει κάνει συγκεκριμένες πράξεις και ενέργειες που αναδεικνύουν τη μέριμνα αλλά και τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για την ενίσχυση της διαθέσιμης χρηματοδότησης για τα κοινωνικά προγράμματα των δήμων της χώρας», τονίζει ο κ. Βρούτσης με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνοντας ότι ο ίδιος, έχει δεχτεί επανειλημμένα το προεδρείο της ΚΕΔΕ και τη Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής και ποτέ δεν αρνήθηκε να συναντηθεί εφόσον φυσικά προϋπήρξε συνεννόηση.

Ο υπουργός Εργασίας διευκρινίζει ακόμη ότι δεν μπορούσε να έχει προγραμματισθεί για σήμερα συνάντηση με την ΚΕΔΕ καθώς την ίδια ώρα υπήρχε συνεργασία με τη διοίκηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) στα γραφεία της εταιρείας.

«Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο είναι ανοιχτό για συνάντηση και συνεργασία με την ΚΕΔΕ με μια προϋπόθεση: Να το γνωρίζει», καταλήγει ο υπουργός.

Χθες, είχε προγραμματισθεί έξω από το Υπουργείο Εργασίας συγκέντρωση διαμαρτυρίας Δημάρχων για το ζήτημα της συνέχισης χρηματοδότησης των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι»

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εργασίας είχε συνάντηση με τη Διοίκηση της ΗΔΙΚΑ, μετά την οποία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της καταγραφής των συνταξιούχων σε όλη τη χώρα και των ποσών που καταβάλλονται από τα Ταμεία ώστε να ξεκινήσουν οι διασταυρώσεις για την εξυγίανση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης.

Με ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ υποστήριζε ότι ο υπουργός Εργασίας αρνήθηκε τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ένωσης.