O πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, απαντώντας σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αν έχει οριστεί ημερομηνία για την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στα Σκόπια, ανέφερε ότι υπάρχει βούληση και από τις δύο πλευρές για την πραγματοποίηση της επίσκεψης, αλλά ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία.

«Έχει επιβεβαιωθεί ότι υπάρχει βούληση και από τις δύο πλευρές να πραγματοποιηθεί, πρώτα η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, εδώ στα Σκόπια, και ακολούθως να κάνω και εγώ ανταποδοτική επίσκεψη. Δεν έχουμε καθορίσει ημερομηνίες. Μόλις συμφωνηθούν θα τις ανακοινώσουμε άμεσα», είπε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας και πρόσθεσε ότι εναπόκειται στον Έλληνα πρωθυπουργό να πει πότε είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη.

«Εμείς είμαστε εδώ. Από την 1η Απριλίου ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία (σ.σ. των προεδρικών εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία), οπότε είμαστε εδώ. Θα χαρούμε, ένας τόσο υψηλόβαθμος επισκέπτης, ο πρώτος πρωθυπουργός της Ελλάδας, η οποία είναι ο νότιος γείτονάς μας και μεγάλος φίλος, να επισκεφθεί την Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και την πρωτεύουσά μας, τα Σκόπια», πρόσθεσε ο Ζάεφ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημειώνεται ότι την προοπτική να επισκεφθεί τα Σκόπια το αμέσως επόμενο διάστημα, ανακοίνωσε ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, και ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν αναφορές ελληνικών μέσων ενημέρωσης που προσδιόριζαν τον χρόνο τις επίσκεψης για τις αρχές Απριλίου.