Με συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης, της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Αριστεράς, ξεκίνησε την διαβούλευση της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ για την ανακούφιση των δανειοληπτών, ο εισηγητής για θέματα ανάπτυξης της Κ.Ο. του κόμματος, κ. Θάνος Μωραΐτης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μωραΐτης είχε συναντήσεις με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Θανάση Σκορδά και την αρμόδια για θέματα ανάπτυξης της ΔΗΜΑΡ κ. Ασημίνα Ξυροτήρη.

Στις συναντήσεις αυτές ο κ. Μωραΐτης παρουσίασε την πρόταση νόμου που παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι «είναι ρεαλιστική και ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών χωρίς παράλληλα να θέτει σε κίνδυνο την διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών» οι οποίες όπως επισήμανε, «πρέπει να ανταποκριθούν με την σειρά τους στην κοινωνική τους ευθύνη».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε οτι «η πρόταση μπορεί να αποτελέσει την βάση για ένα κοινό σχέδιο νόμου το οποίο θα στηριχτεί και από τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους».

Την επόμενη Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου το ΠΑΣΟΚ θα συζητήσει την πρόταση νόμου με κοινωνικούς και θεσμικούς φορείς, ώστε να ενσωματώσει στο τελικό κείμενο τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους.