Επιστολή στο Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μέσω της οποίας ζητά να παραβρεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

«Σήμερα το πρωί παραδόθηκε η παρακάτω επιστολή στα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζες της Ελλάδας.(κοινοποίηση και στο διοικητή της). Θα είχε παραδοθεί από τη Δευτέρα το πρωί αλλά δυστυχώς συνέβη η τρομερή θεομηνία στην Κρήτη» έγραψε στο Facebook.

Η επιστολή αυτή έρχεται μετά το σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη της χορήγησης καταναλωτικού δανείου στον αναπληρωτή υπουργό από την Attica Bank.

Η συνομιλία του Παύλου Πολάκη με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα μπήκε στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελος Ιωαννίδης είχε διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά την καταγραφή της συνομιλίας όσο και την δημοσιοποίηση της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε πως ο κ. Πολάκης του είπε ότι τον καταγράφει αλλά ο ίδιος  δεν έδωσε τη συναίνεση του. «Να ξέρεις σε καταγράφω» φέρεται να του είπε.

«Εγώ γι’ αυτό το δάνειο έβαλα υποθήκη το σπίτι μου, αλλά αυτοί έβαλαν υποθήκη τα σπίτια όλων των Ελλήνων και οδήγησαν τις τράπεζες σε ανακεφαλαιοποιήσεις» είχε πει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Γι΄αυτό και είπα, στον κ. Στουρνάρα, είχε αναφέρει, «ότι στο πλαίσιο του ανεξάρτητου και θεσμικού του ρόλου θα πρέπει να ελέγξει και όλα αυτά τα δάνεια, γιατί αλλιώς δίνει την εικόνα ότι αποτελεί οργανικό στοιχείο της επίθεσης εναντίον μου».