«H κυβέρνηση ενώνει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες γύρω από τον μεγάλο εθνικό στόχο: να αφήσουμε πίσω το παρελθόν της χρεοκοπίας στο οποίο μας οδήγησε το παλιό πολιτικό σύστημα ως πολιτικός εκπρόσωπος της εγχώριας ολιγαρχίας», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό.

«Η Ελλάδα βαδίζει με σταθερότητα και ασφάλεια στον δρόμο της ανάκαμψης και αποτελεί πηγή καλών ειδήσεων στη διεθνή σκηνή», τόνισε ακόμη ο κ. Τσίπρας.

«Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για την ελληνική οικονομία για το 2019», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός προσέθεσε ότι προχωρά με ταχείς ρυθμούς και επιτυχίες ο αγώνας για την ανάκτηση της εργασίας και για αξιοπρεπείς αμοιβές: Η ανεργία βρίσκεται στο 18,5% -στο χαμηλότερο σημείο της από το 2011- με σαφέστατη την τάση περαιτέρω μείωσης. Οι βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων επανήλθαν, ενώ με βάση την απόφαση του προηγούμενου Υπουργικού Συμβουλίου ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε από τα 586 στα 650 ευρώ, επισήμανε, τονίζοντας ότι «πρώτιστο μέλημά μας» είναι η απόφαση αυτή να εφαρμοστεί συνολικά από τους εργοδότες. Σημείωσε ότι «ήταν αυτή η κυβέρνηση που αποφάσισε και υλοποίησε την πρώτη αύξηση μισθού εδώ και μια δεκαετία δίνοντας το στίγμα των κοινωνικών της αναφορών και στοχεύσεων».

«Εμπεδώνουμε την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία της χώρας στο διεθνές στερέωμα», υπογράμμισε, για να συμπληρώσει ότι η Ελλάδα αποτελεί σήμερα ένα ευρωπαϊκό παράδειγμα επιτυχίας, στο οποίο αναφέρονται όλοι οι εταίροι με κολακευτικά σχόλια σε όλα τα ευρωπαϊκά φόρουμ.