Διαλύεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ

Ο Καμμένος διέγραψε τον Θανάση Παπαχριστόπουλο


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:16
08/02/2019
Διαλύεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ
1
loading

Τη διαγραφή του βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων γνωστοποιεί με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος.

Η επιστολή διαγραφής του βουλευτή, την οποία είχε προαναγγείλει από το βήμα της ολομέλειας ο Πάνος Καμμένος, απεστάλη από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ στο γραφείο του προέδρου της Βουλής και σύμφωνα με αυτήν, από σήμερα ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος δεν ανήκει στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Η κίνηση αυτή, που είχε προαναγγελθεί από τον Πάνο Καμμένο, σηματοδοτεί ουσιαστικά τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, καθώς το κόμμα έχει πλέον πέντε βουλευτές, δηλαδή τον ελάχιστο αριθμό που προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής, όμως ο ένας εξ αυτών, ο Αριστείδης Φωκάς, δεν εξελέγη με το ψηφοδέλτιο του κόμματος, αλλά με την Ένωση Κεντρώων, και επομένως δεν πληρούται η σχετική πρόβλεψη του κανονισμού της Βουλής.

Κατόπιν της διάλυσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ, όλοι οι βουλευτές τους θεωρούνται από σήμερα ανεξάρτητοι βουλευτές.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Αστυνομία Γλώσσας

    Έστω και με καθυστέρηση: Τι \"πληροίται\" είναι αυτό; Σε τι γλώσσα; Στην Ενεργητική Φωνή της δύστυχης Ελληνικής γλώσσας, λέμε: π.χ. Η υποψηφιότητα πληροί τον κανονισμό. Και μετατρέποντάς το στη Μέση Φωνή λέμε: Ο κανονισμός πληρούται

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει