Επίσκεψη στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης πραγματοποιεί ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Μια κίνηση με έντονους συμβολισμούς, καθώς ο κ. Τσίπρας είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της χώρας που θα επισκεφτεί τη Σχολή μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο, που πήγε εκεί ως πρώην πρωθυπουργός το 1933.

Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού θα φέρει ξανά στο προσκήνιο το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής, που ήταν η κύρια θεολογική σχολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης, πριν βάλουν λουκέτο οι τουρκικές Αρχές το 1971.

Με την είσοδό του στον χώρο ο κ. Τσίπρας άναψε ένα κερί, ενώ μεγάλη εντύπωση έκανε η παρουσία πάρα πολλών ΜΜΕ, που συνόδευσαν τον Έλληνα πρωθυπουργό, για να καταγράψουν τις στιγμές, ενώ στην υποδοχή του υπήρχαν και αρκετοί ομογενείς.

Στη συνέχεια εκείνος παρακολούθησε τη λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στη Χάλκη συνοδευόμενος από τη σύντροφό του, Μπέττυ Μπαζιάνα, τους οποίους υποδέχτηκε στην είσοδο της Μονής ο Ηγούμενος Χάλκης και Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος. Μαζί τους ήταν και ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, καθώς και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης.

Μετά τη λειτουργία, ο πρωθυπουργός θα ξεναγηθεί στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το μουσείο Ντολμά Μπαχτσέ και θα ξεναγηθεί μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας και νυν πρόεδρο της Βουλής, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος αναμένεται να παραιτηθεί του αξιώματός του, ώστε να είναι υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.

Δείτε το βίντεο: