Υψηλοί τόνοι επικράτησαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση στην επιτροπή Κανονισμού της Βουλής, η οποία βρίσκεται μέχρι αυτήν την ώρα σε εξέλιξη, μετά την επιστολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, με την οποία ζητούσε να μη γίνει καμία αλλαγή στον κανονισμό της Βουλής.

Η πλευρά της αντιπολίτευσης κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι είναι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός που αρχικά είχε αποφασίσει να αλλάξει τον Κανονισμό της Βουλής για να κάνει τη «χάρη» στον Πάνο Καμμένο, όμως τελικά αποφάσισε να κάνει «κωλοτούμπα», αλλάζοντας γνώμη και εκθέτοντας έτσι τον πρόεδρο της Βουλής, που τις προηγούμενες μέρες είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της αλλαγής του κανονισμού.

Μάλιστα, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ζήτησε να διεξαχθεί προκαταρκτική συζήτηση για την επιστολή Τσίπρα, κάνοντας λόγο για παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών και για εξευτελισμό του προέδρου της Βουλής. Ωστόσο, το αίτημά του δεν έγινε δεκτό από τον Νίκο Βούτση, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να αλλάξει τον κανονισμό της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι στην επιστολή του ο πρωθυπουργός ζητά από τον Νίκο Βούτση να μην αναλάβει «καμία πρωτοβουλία για αλλαγή του ισχύοντος κανονισμού, ούτε κατά ένα σημείο στίξης».

Αφορμή αποτέλεσε η πρωτοβουλία του κ. Βούτση να συζητήσει με τους εκπροσώπους των κομμάτων το ζήτημα που έχει ανακύψει με τις μετακινήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών οι οποίοι εξελέγησαν με συγκεκριμένη Κοινοβουλευτική Ομάδα και στην οποία δεν ανήκουν πλέον.

«Εκβιαζόμενος δεν υπήρξα ποτέ και από κανέναν, και δεδομένου ότι δεν επιθυμώ να επιτρέψω σε κανέναν να αξιοποιεί τη δημοκρατική μου ευαισθησία για να με συκοφαντεί», τονίζει ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του.