Με άλλο ένα καυστικό σκίτσο ο Αρκάς σχολιάζει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών την Παρασκευή, 25η Ιανουαρίου, από την ελληνική Βουλή.

Ο γνωστός σκιτσογράφος υπενθυμίζει πως η ημερομηνία αυτή συμπίπτει και με την επέτειο ανάληψης της εξουσίας για πρώτη φορά από τον Αλέξη Τσίπρα, πριν από τέσσερα ακριβώς χρόνια.

«Σήμερα είναι μια μέρα ιστορική. Η Ελλάδα θωρακίζει σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της, την κληρονομιά της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας», τόνισε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Εκτός από την ψήφιση της συμφωνίας, ο λαός γιορτάζει και την τέταρτη επέτειο του: “Εντάξει, πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα;”», αναφέρεται στο σκίτσο του Αρκά.

Μέσα σε λιγότερη από μισή ώρα, το σκίτσο έχει συγκεντρώσει σχεδόν 800 κοινοποιήσεις και χιλιάδες likes.

Σημειώνεται πως με την ευκαιρία της συμπλήρωσης, σήμερα, τεσσάρων χρόνων από την πρώτη εκλογική νίκη του στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωσε: «Προχωράμε, με πείσμα και αγώνες, με όραμα και σχέδιο για τις ανάγκες των πολλών», είναι το μήνυμα που στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την πρώτη φορά που η Αριστερά στην Ελλάδα ανέλαβε κυβερνητικές ευθύνες. Η 25η Ιανουαρίου 2015 αποτελεί ιστορική ημερομηνία για την πολιτική και κοινωνική ιστορία της χώρας. Με γνώμονα τις ανάγκες των πολλών, ο ΣΥΡΙΖΑ χάραξε μια νέα πορεία, αλλάζοντας ριζικά το πολιτικό σκηνικό», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ