«Στόχος μας δεν είναι να συρρικνώσουμε τον δημόσιο τομέα, αλλά να αναπτύξουμε και να μεγεθύνουμε τον ιδιωτικό, μέσω προσέλκυσης μικρών και μεγάλων επενδύσεων», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, υπογραμμίζοντας ότι «τις θέσεις εργασίας δεν θα τις δίνει πλέον ο δημόσιος αλλά ο ιδιωτικός τομέας».

Σε ομιλία του στη διάρκεια εκδήλωσης για την απονομή των Πιστοποιήσεων Επιχειρηματικής Αριστείας, που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι το μεγάλο στοίχημα για το 2013 είναι η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος και ύφεσης μικρότερης από αυτήν που προβλέπεται στον προϋπολογισμό.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ρευστότητας της οικονομίας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης εξέφρασε την αισιοδοξία του, καθώς δρομολογούνται ενέσεις ρευστότητας, όπως τα 25 δισ. ευρώ που θα πάνε στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα 7 δισ. ευρώ που θα προωθηθούν για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων του Δημοσίου, τα 850 εκατ. ευρώ χορηγήσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), τα 150 εκατ. ευρώ του ΕΤΕΑΝ κ.λπ.

Το 2013 η ρευστότητα που θα εισρεύσει στην οικονομία θα είναι μεγαλύτερη από τη ρευστότητα που αφαιρείται από τις επιπτώσεις των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στο στόχο δημιουργίας του κατάλληλου κλίματος για την προσέλκυση επενδύσεων και ανάπτυξης επιχειρηματικότητας.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΔΕ, Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η επιχειρηματική κοινότητα θα πρέπει να συνεχίζει να δίνει έμφαση στην καινοτομία και στη διαφοροποίηση, προκειμένου να συμβάλλει στο στόχο της ανάπτυξης. Η ΕΕΔΕ, από την πλευρά της στα 50 χρόνια λειτουργίας της, έχει εκπαιδεύσει περισσότερα από 600.000 στελέχη και έχει διοργανώσει περισσότερα από 14.000 προγράμματα για το σκοπό αυτό, τόνισε ο κ. Λαμπρινόπουλος, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας.

Το βραβείο Quality Leader για το 2012 δόθηκε από την ΕΕΔΕ στον διευθύνοντα σύμβουλο της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρίας Genesis Pharma, Κωνσταντίνο Ευριπίδη. Από τα πρώτα συστατικά της εταιρικής μας φιλοσοφίας ήταν η δέσμευση μας στην καινοτομία και την αριστεία. Υιοθετούμε σύγχρονα εργαλεία και μοντέλα αναγνωρισμένα διεθνώς, με στόχο να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι, σε όλο το φάσμα της καθημερινής μας λειτουργίας, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ευριπίδης.