Μίκης Θεοδωράκης σε βουλευτές για Συμφωνία των Πρεσπών: Μην προχωρήσετε σε αυτό το έγκλημα

«Η ζημιά που θα προκαλέσετε στον τόπο μας θα είναι ανεπανόρθωτη»


ΕΛΛΑΔΑ
10:43
19/01/2019
Μίκης Θεοδωράκης σε βουλευτές για Συμφωνία των Πρεσπών: Μην προχωρήσετε σε αυτό το έγκλημα
82
loading

Τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών ζητά ο Μίκης Θεοδωράκης ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή αλλά και του συλλαλητηρίου της Κυριακής στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία.

Στην ανοιχτή επιστολή του προς τους Έλληνες βουλευτές, που δημοσιεύουν «Τα Νέα», απευθύνει έκκληση προς όλους τους βουλευτές να «μην προχωρήσουν σε αυτό το έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας».

«Η ζημιά που θα προκαλέσετε στον τόπο μας θα είναι ανεπανόρθωτη. Αλλά και η κρίση της Ιστορίας και του ελληνικού λαού θα είναι αμείλικτη» τονίζει.

Αναλυτικά η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη

«Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι όλων των πολιτικών πεποιθήσεων, ενώθηκαν στο Σύνταγμα απαιτώντας να μην προχωρήσουν οι εθνικές παραχωρήσεις εις βάρος της Ελλάδας στο Μακεδονικό.

Τότε μίλησα σε εκείνους όπως και σε όλους τους Έλληνες για τους μεγάλους κινδύνους που κρύβει για την πατρίδα μας αυτή η αναίτια υπαναχώρηση. Η κυβέρνηση αγνόησε τους κινδύνους και τον ελληνικό λαό και χωρίς καμία λογική, αποφάσισε να προχωρήσει με κάθε κόστος. Για ένα θέμα στο οποίο δεν έχουμε κανένα απολύτως λόγο να κάνουμε πίσω , ένα θέμα που δεν χρειάζεται να "λυθεί" γιατί για την Ελλάδα είναι λυμένο. Για να μας επιβληθεί μια συμφωνία που μόνο δεινά επιφυλάσσει για τη χώρα μας αλλά και για τα Βαλκάνια στο σύνολό τους. Και μάλιστα την ώρα που τα ίδια τα Σκόπια δεν έχουν από τε μέχρι σήμερα σταματήσει επισήμως να μιλούν για "μακεδονικό" έθνος, "μακεδονική" γλώσσα και "μακεδονική" ταυτότητα, παραβιάζοντας καθημερινά ακόμα και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

ΌΛΟΙ, Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τους και την αντιπολίτευση μέχρι και των "καλών προθέσεων" υπουργό Εξωτερικών τους που τον ακούσαμε και προχθές ακόμα στην επίσημη επίσκεψή του στην Τουρκία.

Σήμερα απευθύνομαι όχι μόνο σε εκείνους που θα διαδηλώσουν αύριο ξανά στο Σύνταγμα, αλλά κυρίως σε όσους θα βρίσκονται μέσα στο κτήριο της Βουλής και θα πάρουν μια αποφαση που αφορά το μέλλον της Ελλάδας. Απευθύνω έκκληση προς όλους τους βουλευτές: μην προχωρήσετε σε αυτό το έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας. Η ζημιά που θα προκαλέσετε στον τόπο μας θα είναι ανεπανόρθωτη. Αλλά και η κρίση της Ιστορίας και του ελληνικού λαού θα είναι αμείλικτη.

Σας θυμίζω την επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη λήξη του Συμβουλίου των τότε πολιτικών αρχηγών που συνεδρίασαν στις 13.4.1992 παρουσία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή.

«Η πολιτική ηγεσία της χώρας (σ.σ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου, Μαρία Δαμανάκη (Συνασπισμός), Αλέκα Παπαρήγα) με εξαίρεση το ΚΚΕ συμφώνησε ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει το ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνο ένα τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ στις 16 Δεκεμβρίου 1991, με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη Μακεδονία».

ΚΑΘΟΛΟΥ. Με κανένα γεωγραφικό ή άλλο προσδιορισμό.

Η τυχόν απομάκρυνση από εκείνη την απόφαση πολιτικών ιστορικού διαμετρήματος που εκπροσωπούσαν σχεδόν ολόκληρο τον πολιτικό χώρο είναι πράξη ιστορικά απαράδεκτη, στα όρια της εθνικής μειοδοσίας και θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας μας.

Τα Σκόπια με όχημα το όνομα "Μακεδονία" και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας, επιδιώκουν στην πραγματικότητα την επέκταση των συνόρων τους εις βάρος των δικών μας για τη δημιουργία της λεγόμενης "Μακεδονίας του Αιγαίου".

Είναι ανάγκη να αντιταχθούμε σ΄αυτή την παραχάραξη της ιστορίας και να επαγρυπνούμε για τη διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας που κινδυνεύει από τις διεθνείς δυνάμεις που στοχεύουν ανοιχτά στη σαλαμοποίηση της περιοχής των Βαλκανίων. Η περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας είναι νωπή. Το επόμενο θύμα θα είναι η χώρα μας.

Αν τα Σκόπια γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης με την ψήφο τη δική μας, ώστε να μπορούν αύριο-μεθαύριο να μας απειλούν από ισχυρότερη θέση, τότε θα είμαστε άξιοι της Μοίρας μας».

Επειδή είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι η Μακεδονία ήταν και είναι Ελληνική, δεν πρέπει να τους αναγνωρίσουμε ποτέ με το όνομα αυτό, αφού γνωρίζουτμε ότι μόνο εμείς μπορούμε να του δώσουμε την ιστορική νομιμοποίηση. Δεν έχει σημασία αν υπάρχουν χώρες που αναγνώρισαν τα Σκόπια με το όνομα "Μακεδονία" παραβλέποντας ότι έτσι γελειοποιούνται μπροστά στην Ιστορία. Θυμηθείτε το παράδειγμα της Δυτικής Γερμανίας που δεν αναγνώρισε ως το τέλος την Ανατολική Γερμανία παρά το ότι δεκάδες χώρες είχαν συνάψει μαζί της διπλωματικές σχέσεις, θεωρώντας πως δεν μπορεί η αποδοαχή από τους άλλους να παραχαράξει τελεσίδικα τη δική τους νομιμοποίηση.

Βεβαίως πρέπει να συνεχίζουμε να στηρίζουμε την ειρηνική συνύπαρξη με το κράτος των Σκοπίων. Όμως όσο εκφράζουν με κάθε τρόπο αλυτρωτικές τάσεις και διεκδικούν την ιστορική μας ταυτότητα προχωρώντας σε "παραχωρήσεις" που θα μπορούσαν να απευθύνονται μόνο σε λαό ηλιθίων και γονατισμένων και παραβιάζοντας προκλητικότατα (άρα ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ) και την ίδια τη συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψαν, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έχουν την ψηφο μας για την ένταξή τους στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων δεν είναι ένα θέμα που αύριο μπορεί πανεύκολα να ρυθμιστεί διαφορετικά. Η ψήφος του ελληνικού λαού δεν έδωσε σε κανέναν εν λευκώ εξουσιοδότηση για χειρισμό του θέματος αυτού κατα το δοκούν. Καμία κυβέρνηση (ακόμα κι αν ήταν κυβέρνηση πλειοψηφίας) δεν μππορεί να πάρει τόσο σοβαρές για τη χώρα αποφάσεις. Γι' αυτό η μόνη συνετή απόφαση από πλευράς της σημερινής κυβέρνησης είναι να καταφύγει στην κρίση του Κυρίαρχου Ελληνικού Λαού με τη διενέργεια Δημοψηφίσματος».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

82
σχόλια
 1. avatar Αγαπητέ Μίκη

  Δυστυχώς η κυβέρνηση μας φασίζει και προς τον ελληνικό λαό και προς το Σύνταγμα. Διπλά. Ούτε δημοψήφισμα ούτε εφαρμογή του άρθρου 28 του Συντάγματος. Έχουμε Φασιστερά στην Ελλάδα.

 2. avatar ΙΟΥΓΟΥΡΘΑΣ

  ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΗ- ΜΑΟΥΣ......ΑΝΑΜΕΝΩΝΤΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ...ΤΟΥ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΝΤΑΚ ....ΤΟΥ ΓΚΟΥΦΗ ....ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΛΑΡΑΜΠΕΛ!!!!

  1. avatar ……

   Έφτυσε η κατσσρίδα τον αετό Μίκη και νόμισε ότι ανέβηκε...πιο ψηλά!

 3. avatar leros

  Οι εθνικές ιδέες γεννούν νεκροταφεία

  Να μην αφήσουμε σπιθαμή γης στον εθνικισμό και τις φασιστικές συμμορίες

  Ενάντια σε έθνη, κράτη, σύνορα, πατρίδες, πατριαρχία, θρησκεία, πολεμικές μηχανές

  Αγώνας για την κοινωνική απελευθέρωση

  1. avatar να αφήσουμε χώρο

   στην ασυδοσία,στη λογική του έτσι γουστάρω ,στη θέληση της μειοψηφίας,στην αναρχία,στο παγκόσμιο ΜΠΑΧΑΛΟ ,στη φίμωση της αντίθετης φωνής, στον εξαναγκασμό, στον ολοκληρωτισμό,στην ομογενοποίηση.....

  2. avatar Ε ψιτ

   Αναρχοταλιμπάν, γιατί κάθεσαι σε χώρα που έχει έθνος, σύνορα, θρησκεία, ιστορία, ελευθερία, κερδισμένη με αίμα και θυσία; Δεν σου αξίζουν και βρωμίζεις τη γωνία.Να πας στον Άρη, εκεί θα βρεις αυτά που αναζητάς, η τέλεια αναρχία! Περνάει ένας κομήτης από εδώ κάθε Ιούλιο στη 1!

 4. avatar Antiper

  Μαργαρίτα, μάζεψε τον μπαμπά σου καλέ...
  Μην τον εξευτελίζεις.
  Μην του στερείς την υστεροφημία.

 5. avatar ΞΕ

  Έχουν τώρα όλα ταεθνικοφρονακια να μας υποστηρίξουν το Μίκη για να μας δείξουν πόσο πατριώτες ειναι σε εμάς τους υπόλοιπους απατριδες

 6. avatar Ζαν

  Ρε άσχετε που ασχολούμε μαζί σου όταν εγώ κολούσα αφίσες για την αριστερά εσύ ρουφαγες το αυγό σου και όσο για τον Μίκη όλος ο κόσμος θυματε όταν έλεγε ότι τον κυνηγούν οι γενίτσαροι του ΚΚΕ βουλοσετο ασχετε

 7. avatar ΠΕΣΤΑ ΒΡΕ ΜΙΚΗ ΜΑΣ

  ΕΣΥ ΠΑΝΤΑ ΑΓΩΝΙΖΟΣΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ. ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΕΙΣΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΠΟΧΗ.

 8. avatar Γεροτσολιας

  Δικιο εχει ο μεγαλος μας Μικης, οι ξενοι και οι δικοι μας προδοτες, ας μην νομιζουν επειδη η χωρα μας ειναι χρεωμενη, μπορουν να μας κανουν οτι θελουν με τους 151 πουλημενους βουλευτες, οχι δεν ειμαστε πραματεια τους, ειμαστε πολυ μεγαλος και φιλειρηνικος λαος και δεν θα δεχθουμε απο κανεναν, να μας αλλαξει τα συνορα και την ιστορια μας, ουτε με το μαλακο ουτε δια της βιας και οι προδοτες πρεπει να πανε φυλακη.Μπραβο Μικη εισουν και εισαι μια απο της μεγαλυτερες φωνες του λαου παγκοσμιως. Αυτα!

 9. avatar Αρθρο 28

  του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ παράγραφοι 1,2,3,. Απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του συνόλου των βουλευτών για κύρωση συμφωνιών Εθνικού ενδιαφέροντος ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ?

 10. avatar Επανασταση

  Ηρθε η ωρα. Επανασταση τωρα. Αρκετα ανεχτηκαμε την μειοψηφια που μας κυβερνα να αποφασιζει και να διατασσει. Τωρα θα μιλησει ο λαος. Τωρα θα γινει επανασταση.

  1. avatar Επανασταση

   να εκανες οταν μας εβαλαν στα μνημονια
   οταν εκοβαν μισθους δωρα συνταξεις
   Οταν εκλεβαν δημοσιο χρημα
   οταν επαιρναν μιζες
   Οταν εφτασαν την ανεργια στο30%
   Οταν πτωχευσαν την χωρα και το 70% του λαου !
   Που ησουνα τοτε επαναστατη του γλυκου νερου ?
   Στους βολεμένους ?

   1. avatar the owl

    Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λέει ένα ρητό του λαού μας, φίλε!

 11. avatar Κιτσος Τζαβελας

  Ο μικησ ο γλεζοσ η ζωη ο παπακωσταντινου η λαε μεχρι και ο κουτσουμπας ...κτλ ειναι φασιστες επειδη και αυτοι λενε ΟΧΙ στις πρεσπες;;;ο τσιπρας θα μπει φυλακη και δεν θα ειναι μονο για τα ψευτομνημονια.

 12. avatar ΜαύροςΚαβαλάρης

  https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-28/

  \'Αρθρο 28: (Κανόνες του διεθνούς δικαίου και διεθνείς οργανισμοί)

  2. Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.

  Κατά το υπάρχον Ελληνικό Σύνταγμα, η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών απαιτεί τη θετική ψήφο 180 βουλευτών -- όχι μόνο απλή πλειοψηφία με 151.

 13. avatar PanosGianaros

  Μίκυ αυτός που έκλαψε για την Μακεδονία , , , , χοροπηδούσε απο χαρά όταν μοίραζε την Κύπρο . . . με τον Αττίλα ΙΙ , , ,!
  Θυμάσαι στο δημοτικό σχολείο κουνώντας την σημαιούλα σου φώναζες \' \' \' η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ \' \'.
  Αφού είναι Ελληνική γιατι έχει δική της σημαία , κυβέρνηση , πρόεδρο ....κλπ..!
  Εμείς δεν έχουμε κράτος με το όνομα Μακεδονία , , έχουμε μια γεωγραφική περιοχή , και μάλιστα εμείς οι ίδιοι ενω φωνάζουμε οτι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ , την έχουμε διαμοιράσει - - άθελά μας - - σε Ανατολική , σε Κεντρική και Δυτική .
  Εχουμε δε και .............. περιφερειάρχες . . !
  Και μη μας πείς πως οι ΕΛΒΕΤΟΙ θα πάνε στον Βύρωνα να πάρουν την ......ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ . . . γιατι θα έρθουν και οι Τούρκοι να μας πάρουν την ...... ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ . . . και την ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ . . !

  1. avatar Τετραγωνακιας

   Η διαφορα πονηρε συριζαιε ειναι οτι οι πραγματικοι κυπριοι ειναι ελληνες και το λενε και οι ιδιοι οπως διπλα στην σημαια τους εχουν και την ελληνικη σε δημοσια κτιρια για να δηλωνουν ελληνες ,οι σλαβογ... δεν ανηκουν ιστορικα στην μακεδονια ουτε εχουν καμια σχεση με την αρχαια ιστορια της περιοχης οπως λενε

   1. avatar agilotos.stravos

    Ενω εχεις εσυ που νομιζεις οτι επειδη στη Μακεδονια κατοικουσαν παντα ελληνες,ηταν παντα ελληνικη!Υπηρχε δλδ παντα ελληνικος στρατος,ελληνικη γλωσσα,ελληνικη νομοθεσια,η ιδια ελληνικη θρησκεια,ελληνες αρχοντες απο παντα,χιλιετιες τωρα,σερι,μεχρι σημερα!
    Τραβα καμμια βολτα με το μηχανακι χωρις κρανος με πατημενο το γκαζι να παρουν τα μυαλα σου αερα και ξαναελα...

 14. avatar ΣΕΒΑΣΤΕ ΜΙΚΗ

  Μετα το 1992, ΗΡΘΕ η ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ του 2008 !!!!!!!!! Γιατί κάνεις, ότι ΔΕΝ θυμάσαι ;;;
  η ΜΗΠΩΣ έχεις μνήμη : αλά καρτ ??????

 15. avatar Ζαν

  Μίκη στη μουσική είσαι ο ένας και μοναδικός σα πολιτικός είσαι για τα μπαζα

  1. avatar @ζαν

   Μίλησε το μπ@ζο για τον Όλυμπο Μίκη Θεοδωράκη! Άντε στη χωματερή σου να πασαλείβεσαι.Βγήκες με τον καθρέφτη σου στο δρόμο.

 16. avatar Δίκιο έχει σε ολα

  ο Μίκης. Ο φασίστας πρωθυπουργός μας είναι πονηρός. Με οι ποιον δάσκαλο καθίσεις δε λένε; Αυτος εδιδαχθηκε από τη Μερκελ. Δε δίστασε να προκυρηξει δημοψήφισμα το 2015 ρωτώντας τον ελληνικό λαό αν αποδέχεται τις προτάσεις των δανειστών μόνο για να ...συμφωνήσει τελικά σε ειδεχθεστερους όρους και να μείνει στην καρέκλα . Τι ρώτησες ρε άθλιε λοιπόν; Τρικ για να μην πέσει η κυβέρνηση σου ήταν. Η απόλυτη κοροϊδία. Τώρα μας λέει ότι όλοι αποκαλούν τα Σκοπιά Μακεδονία και ότι τον πιέζει η Μερκελ και το ΝΑΤΟ να τους βαφτίσουμε Μακεδόνες. Γιατί λοιπόν τώρα δεν χρησιμοποιεί τον μοχλό πίεσης που λέγεται δημοψήφισμα; Να τους πει: εγώ είμαι καλό παιδί κάνω και κάνω ο,τι μου λέτε. Ο ελληνικός λαός ομως είπε όχι σε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Ο τελευταίος των Ελλήνων είσαι Αλέξη. Τα λεφτά θα τελειώσουν κάποτε. Η ντροπή θα σε συντροφεύει για πάντα εσένα και τους απατριδοσπορους απογόνους σου.

  1. avatar για ποιά ντροπή

   μιλάς?Σε όλους τους δεν υπάρχει ..Τσίπρα

 17. avatar atrwtos

  Μιλάτε πολλοί όταν θυμόσαστε για την δημοκρατία και τον λαό.Ξεχάσατε πως επιβάλλανε 3 μνημόνια,πως έγινε μια κυβέρνηση τεχνοκρατών χωρίς την λαϊκή θέληση,ένα PSI χωρίς την λαϊκή θέληση και μία αντιστροφή της λαϊκής θεληση με το δημοψίφισμα.Στα απίστευτα που διάβαζε η Ψαρουδα Μπενάκη στον πρόεδρο της δημοκρατίας περί περιορισμού ελευθεριών χάριν της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης,μόκο.Τί σας κάνει να πιστεύετε ότι θα εισακουσθείτε σήμερα Έλληνες;

 18. avatar Stateless

  -Πως λένε παιδάκι μου κειο το Γερμανό που μου χει πάρει τα μυαλά?
  - Alzheimer γιαγιά, Alzheimer!

 19. avatar Theo300s

  Έχει λαλήσει ο παππούς ξεμωράθηκε τελείως όχι ότι ήταν και πότε στα καλά του δηλαδη

  1. avatar @theo

   Μίλησαν όλοι μίλησαν κι οι κ@@@@.

 20. avatar Πάνω απ’ όλα ή Ελλάδα

  Φασίστας λέγεται οποιος παίρνει αποφάσεις για ΕΘΝΙΚΑ θέματα και αγνοεί το 80% τού Ελληνικού λαού πού δεν συμφωνεί. Δημοκράτης είναι οποιος κάνει δημοψήφισμα και εκπληρώνει την επιθυμία τού λαού του.
  Μπράβο Μίκη πολύ σωστά τα λες.
  Για να μαθαίνουν μερικά εκκωλαπτομενα φασιστακια εδώ μέσα.

  1. avatar agilotos.stravos

   Με βαση το ανοητο σκεπτικο σου ολοι οι πρωθυπουργοι της ελλαδος ηταν φασιστες αφου υπηρξαν περιπτωσεις που αποφασιζαν αγνοωντας το 80% του ελληνικου λαου.Φασιστας ειναι αυτος που γουσταρει φασιστικα καθεστωτα.Αιντε πανεξυπνε που ουτε τα πιο απλα δε μπορεις να σκεφτεις...

   1. avatar Orseε stravomara!!!

    Θα πρέπει να έχεις περίεργη άποψη για τη Δημοκρατία.Δηλαδή δικαιολογείς σε κάποιες περιπτώσεις να αγνοείται το 80%του λαού;; και μάλιστα για τόσο σοβαρά θέματα;; Δηλαδή μπορεί να είσαι αλά καρτ δημοκράτης και σε κάποιες περιπτώσεις όχι;; Δηλαδή μπορεί να μη λαδώνεσαι από όλους αλλά μόνο σε κάποιες περιπτώσεις;;; Να μη ληστεύεις όλες τις τράπεζες αλλά κάποιες;;; Αυτό ξέρεις για το Σύνταγμα \"ψευτοδημοκράτη\"μου;;;; Μπορεί μια κυβέρνηση να μην έχει την ταμπέλα του φασίστα αλλά να έχει τη χάρη του στην πράξη.Φασίστας, Σταλινίστας, χουντικός, και κανταφικός έχουν κοινό στοιχείο το φίμωμα του λαού.Και τρέμουν τα δημοψηφίσματα.Το μυαλουδάκι σου εξακολουθεί να μη βλέπει ποιος λειτουργεί δημοκρατικά και ποιος όχι; Η φράση του πρωθυπουργού, με τα δημοψηφίσματα , δηλαδή τη γνώμη του λαού, δεν παίρνονται αποφάσεις, το δημοψήφισμα που γύρισε, την πλειοψηφία των 180 που στραγγάλισε, σου φαίνονται δημοκρατικά; Έχεις κολλήσει σε εξωτερικές ταμπέλες και όποιος κάνει έγκλημα στη δημοκρατία με σακάκι κι όχι στολή, τον θεωρείς σωστό. Συγνώμη αλλά ένα παιδί του γυμνασίου πιο πολλή κριτική σκέψη έχει.

    1. avatar agilotos.stravos

     Ναι ρε πολυ περιεργες αποψεις,σιχαινομαι τον φασισμο&τη δημοκρατια σας,πιστευω σε ισοτιμες κοινωνιες,δικαιες που ο ανθρωπος δε μπορει να εκμεταλλευτει τον συμπολιτη του.Αλλα τι να σου εξηγω..εχεις παρερμηνευσει τα παντα(τι τραπεζες&λαδωματα λες)αφου δε ξερεις τι μαχες δινω εδω μεσα για να κατανοησει ο καθε τενεκες τι σημαινεις”φασιστας”
     Ξαναλεω,με βαση τον ανοητο ισχυρισμο σου φασιστας ο Κωνσταντινος Καραμανλης για τον νομο814το1979,φασιστας ο Α.Παπανδρεου για την ΑΤΑ,φασιστας ο Μητσοτακης για τους νομους ξεπουληματος περι ΕΑΣ,ΑΓΕΤ κ.α. φασιστας ο Σημιτης για τις ταυτοτητες&νομο Παπαθεμελη,φασιστας ο Κωστας Καραμανλης για τα νομοσχεδια της παιδειας,φασιστας οΓΑΠγια τα μνημονια,φασιστας ο Σαμαρας γιαΕΡΤ,ανακεφαλαιοποιησεις τραπεζων&εργασιακους νομους.Σε ολες αυτες τις περιπτωσεις αγνοηθηκε το80%του λαου που ειχε αντιθετη αποψη.(Αν&στη δικη σου περιπτωση γκαλοπ για το Μακεδονικο το ριχνουν στο66%αλλα δεν πειραζει στο χαριζω!)
     “τρέμουν τα δημοψηφίσματα”?Εισαι&ανιστορητος.Ο Παπαδοπουλος εκανε2δημοψηφισματα,οπως&ο Πινοσετ.Μηπως το δικο σου μυαλουδακι τωρα δεν παει καλα?
     Φασιστας αμορφωτε δεν ειναι αυτος που αγνοει την πλειοψηφια εχοντας εκλεγει δημοκρατικα,αλλα αυτος που καταργει τις εκλογες,την ελευθερια τυπου,τα συνδικαλιστικα δικαιωματα,απαγορευει την κυκλοφορια των πολιτων τις νυχτερινες ωρες,φτιαχνει στρατοπεδα συγκεντρωσης&φυλακιζει,εξοριζει,δολοφονει πολιτικους αντιπαλους.Επειδη τπτ δεν εχουμε απ ολα ο Τσιπρας δεν ειναι φασιστας,αλλα ανικανος εφυγες&παμε παρακατω

    2. avatar Ο Κος

     ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ έχει την υποχρέωση να ΤΗΡΕΙ το ΣΥΝΤΑΓΜΑ .Ευθύνη έχει και η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

    3. avatar τι περίεργη

     αντίληψη βλέπεις εσύ σε ιδεολόγους του αριστεροφασιστικού ολοκληρωτισμού και κατ\'επέκταση του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΠΑΧΑΛΟΥ? Και η κομμουνιστική Ρωσία του ΣΤΑΛΙΝ ΕΝΩΣΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΩΝ αυτοβαφτίστηκε.Ποιός ΦΑΣΙΣΤΑΣ ,και ειδικά οι αριστεροφασίστες παραδέχτηκαν ποτέ ότι είναι φασίστες?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει