Για «παραποίηση της αλήθειας» εκ μέρους του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε λόγο ο Σπύρος Δανέλλης, απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος αναφέρθηκε σε «γυρολόγους βουλευτές» και ιδιαιτέρως στον προσφάτως διαγραφέντα από το Ποτάμι, βουλευτή και ανεξάρτητο πλέον βουλευτή, μετά τη δήλωσή του ότι θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης, από το βήμα της Ολομέλειας, είχε διερωτηθεί τι άλλαξε μέσα σε έξι μήνες από τότε δηλαδή που ο κ. Δανέλλης είχε υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης και σήμερα «εμφανίζεται πρόθυμος να τη στηρίξει».

Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Δανέλλης, τόνισε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραποιεί με εντυπωσιακό τρόπο την αλήθεια και αιτιολόγησε:

«Είναι γνωστό και είδε το φως της δημοσιότητας εκείνο τον καιρό ότι η προσωπική μου άποψη, επειδή η ψήφος αυτή είχε άμεση σχέση με το Μακεδονικό, ήταν ότι το κόμμα μου για να είναι συνεπές, έπρεπε να απέχει από αυτή τη διαδικασία.

Δεν έγινε αποδεκτό. Για να μην δημιουργήσω προβλήματα στο κόμμα μου, ακολούθησα την κομματική γραμμή. Είπα όμως όταν έλεγα Ναι στην ψήφο που είχε ζητήσει η Νέα Δημοκρατία, εξαιρουμένου του Μακεδονικού.

Και αυτό μπορεί να μην είχε πρακτική σημασία, είχε όμως ουσιαστική και πολιτική σημασία. Επειδή σε όλη μου τη διαδρομή τη δημόσια, γνώμονάς μου ήταν πάντα η συνέπεια στις αρχές και τη συνείδησή μου και σε ένα τέτοιο ζήτημα, το οποίο είναι ταυτοτικό και συνειδησιακό, ήταν αδύνατο να κάνω διαφορετικά.

Λυπάμαι πάρα πολύ γιατί νομίζω ότι η δημοκρατία απαιτεί έναν άλλον πολιτικό πολιτισμό και όχι την ευκολία της μικροκομματικής αξιοποίησης της κάθε στιγμής.

Και επειδή η κοινωνία μας μέσα σε σύγχυση, σε οργή, είναι εύκολο θύμα και εύκολο θήραμα χειραγώγησης από τους εχθρούς της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού, όσοι πιστεύουν πραγματικά στον κοινοβουλευτισμό πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί σε αυτά τα ζητήματα».